Jeroen Hamers Tuin- en landschapsarchitect

Passie voor het vak

Gepassioneerd, enthousiast en creatief. Van jongs af aan is Jeroen altijd in de tuin te vinden, geïnspireerd door alles wat groeit en leeft. Het duurde niet lang of hij maakte tuinontwerpen voor vrienden en familie en ging deze in zijn vrije tijd zelf aanleggen. Dat hij van zijn hobby zijn vak ging maken was al vroeg duidelijk.

Opleiding en ervaring

De 10 jaar ervaring van Jeroen is breed, de opdrachten steeds weer uniek. Na zijn studies Landschapsarchitectuur aan Wageningen Universiteit en Tuininrichting en ontwerp aan Hogeschool Larenstein ging hij als tuinarchitect en landschapsarchitect aan de slag bij ontwerpbureaus. Maar hij wilde zijn droom waarmaken: een eigen bureau. Sinds 2012 werkt hij met plezier voor zichzelf.

Tuinontwerp: De juiste keuzes

Een goed tuinontwerp is het allerbelangrijkst voor het realiseren van een droomtuin. Een tuin om actief in te tuinieren, een eetbare tuin, een strakke tuin, een onderhoudsvriendelijke tuin of een tuin voor ultieme rust? Elk tuinontwerp heeft een achterliggende gedachte. Elke tuin is uniek.

Ontwerpen is een ambacht

Als tuinarchitect kun je meer dan mooie tuinen ontwerpen. Je verplaatst je in de gebruikers. Wat zijn de wensen? Welke behoeften zijn er? Wat is het gebruik? Hoe moet de tuin beleefd worden? Hoe ziet de omgeving en de architectuur van de woning eruit? Zoeken we aansluiting of juist contrast? Creativiteit en vakmanschap brengen alle input samen in een ontwerp.

Foto's van Jeroen Hamers Tuin- en landschapsarchitect

Tuin met schuine lijnen - 2 foto's
Landelijke tuin op Texel - 5 foto's
Natuurlijke tuin - 8 foto's
Strakke tuin met overdekt terras - 7 foto's
Stadstuin met water - 5 foto's
feedback Switch to English