Skargards

Skargards ontwikkelt, produceert en verkoopt vanuit Zweden met trots hoogwaardige houtgestookte hottubs. Na eerst de Zweedse markt met succes te hebben veroverd, heeft het nieuws over deze luxueuze Hottubs zich ook in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland verspreid. Met name na de komst van de innovatieve circulatiekachel in het meest luxueuze ‘Rojal’ model. In de meest recente strategische doelstellingen van Skargards staat uitbreiding naar Nederland en België, als ook Frankrijk en Verenigd Koninkrijk centraal.

Zweeds erfgoed

De bescheiden start van Skargards begon in 2007, toen drie ondernemende Zweedse jongens besloten om, in Zweedse traditie gewortelde houtgestookte Hottubs, te ontwikkelen. Gedurende de gehele ontwikkeling heeft kwaliteit altijd erg hoog in het vaandel gestaan. “Het moest super gestroomlijnd, super comfortabel, en super efficiënt zijn. Het moest in elke vorm grandioos zijn.”, herinnert medeoprichter Filip Williamsson zich. En zoals vaak het geval is, laat perfectie op zich wachten, maar het resultaat laat voor zich spreken.

Gericht op kwaliteit en comfort

Alle Skargards hottubs zijn voorzien van een badkuip gemaakt van glasvezelversterkt plastic, deze bestaat uit 5 lagen om precies te zijn. Dit plastic staat bekend om zijn stevigheid en het gladde oppervlak. Ditzelfde materiaal wordt ook toegepast bij het bouwen van zeilbootrompen. De rondingen van het bad zijn ergonomisch ontworpen, voor urenlang superieur comfort.

+ moodboard
Het Terras model kan direct in het terras gebouwd kan worden, is de Panel een vrijstaande Hottub, klaar voor gebruik met een elegant houten exterieur. Beide modellen zijn uitgerust met een RVS houtkachel, die zich in het bad bevindt en het water direct verwarmt. In de Hottub bevindt zich tussen het bader gedeelte en de houtkachel een houten scheidingswand.

+ moodboard
Voor alle producten van Skargards word uitsluitend gebruik maakt van eco-gecertificeerde dennenhout, met een thermisch behandelding. Deze milieuvriendelijk behandeling voorziet het hout met eigenschappen waardoor het weerbestendiger word. Hetzelfde hout wordt in Zweden geselecteerd voor de bouw van huizen.

De combinatie van luxe en innovatie

Het team van Skargards heeft al haar inspanningen gebundeld om de meest verfijnde Hottub te ontwikkelen; de Skargards Rojal. De Rojal is een Hottub dat het optimale comfort en de kwaliteit van de originele modellen biedt, maar uitgerust is met een innovatieve kachel. Deze kachel is geïntegreerd onder de badkuip, om op deze manier een open, vrije bad-zone te creëren.

Deze innovatieve kachel is verborgen tussen het bad en de houten lambrisering. De kachel toegankelijk via een gietijzeren deur met een venster aan de buitenkant van de Hottub. Niet alleen is deze opstelling esthetisch eleganter, maar het maakt de kachel ook gemakkelijker te gebruiken. De Rojal heeft dankzij deze innovatieve kachel geen elektrisch pompsysteem nodig; er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke circulatie. De aanzuigopening van de kachel is strategisch op de bodem van de kuip geplaatst. De warmte van de kachel zorgt ervoor dat het water aangezogen wordt. Het aangezogen water word in de dubbele wand van de kachel verwarmd en stijgt omhoog, vervolgens stroomt het weer terug in het bad door de bovenste circulatieopening. Dit proces zorgt voor een gelijkmatige watertemperatuur in de gehele Hottub.

+ moodboard

De omvang van de Rojal is daarbij ook noemenswaardig. Oorspronkelijk is de Rojal gebouwd om 5 tot 7 personen comfortabel te laten zitten. Een nog grotere versie is ontworpen waar 8 tot 10 personen comfortabel in passen. Deze extra zitplaatsen en bewegingsvrijheid zijn vrijgekomen door de integratie van de innovatieve kachel. Een ander bijkomend voordeel van deze open bad-zone is, dat het ongelooflijk makkelijk te reinigen is. Ook reinigt de innovatieve kachel zichzelf om roetvorming te voorkomen; een Hottub bezitten, is nog nooit zo leuk geweest!

De Rojal heeft inmiddels beslist zijn titel verdiend. Na de lancering eind 2012, wekte dit luxe model een hoop belangstelling op, en werd snel de populairste en meest verkochte Hottub van Skargards.

Nieuwe wegen bewandelen

In een wereld van toenemende complexiteit en stress, zal de huidige wending naar ‘ back-to-nature’ geen verrassing zijn. Iedereen heeft de behoefte aan ontspanning, het dagelijkse leven een ogenblik verlaten en even opladen. Er is geen betere manier van bijkomen dan in een houtgestookte Hottub . Superieure comfort, het geluid van brandend hout en de geruststellende geur van een kampvuur is wat Hottubs van Skargards speciaal maken.

Met sterke focus op kwaliteit, oog voor detail en innovatie, heeft Skargards de lat binnen hoger gelegd. Skargards uit zijn enthousiasme bij de nieuwe beschikbaarheid van hun premium producten in Nederland en België.

Hiernaast zal Skargards nog meer nieuwe markten betreden, zoals die van Engeland en Frankrijk. En niet te vergeten, de nieuwe innovaties waaraan gewerkt wordt.

Contact

Elke werkdag telefonisch beschikbaar van 9 tot 18 uur: 085 888 78 78

Per email bereikbaar met klantenservice@skargards.nl

Photos by Skargards

Hot Tub portfolio Skargards - 8 photos
feedback Schakel naar Nederlands