Tuinontwerp bureau MooieTuinen.com

Ontwerpbureau Mooie Tuinen uit Asten, Noord-Brabant.

Jan

Als jongste zoon van een Brabantse boer zat Jan al vroeg met de vingers in het zand…aardappelen rooien wel te verstaan ..ieder kind van de 11 koppige Brabantse familie in het gemengd bedrijf had zijn ding te doen. Van melken tot bieten rooien, hooi van het land met het paard etc …een tractor hebben ze nooit gehad. De geur van omgeploegd land is ongeëvenaard en geeft en altijd blijvende herinnering. De weg naar tuinen was letterlijk erg kort, de kweekkas van kweker en broer Rinie stond op 20 mtr afstand van de boerderij. Heide was destijds ongekend populair…dus stekken op een krukje in de kas was de eerste aanraking met plantgoed en de siertuin.

  • Opleiding : Bloemist, hovenier en tuinontwerper, projectmanagement theater, theaterbelichting.
  • Hobby’s: Tuinieren, Muziek maken, cultuur en plezier in leven.

+ moodboard

Bureau voor tuinontwerp

Het bureau voor tuinontwerp Mooie-Tuinen van Jan Vlemmix. Na opleiding tot hovenier/ontwerper de start van een eigen en onafhankelijk ontwerpbureau in 2004.

Een tuin ontwerpen kan niet enkel op basis van een voorgeprogrammeerde inventarisatie. De kunst is om echt die tuin te maken die past bij de bewoner..zelfs al heeft die geen enkel idee wat hij/zij wil. Dit geld voor het praktische...en voor alles rondom de sfeer en beleving. Als een eerste schetsontwerp op tafel ligt is het zien van de verassing en verwondering van je opdrachtgever het mooiste cadeau wat je kunt krijgen. Als het plan uiteindelijk uitgevoerd is wil je het volgende horen: ’dit is nu precies wat we bedoelen ..we wisten niet dat het zo goed uit zou kunnen pakken’...het klopt en past bij ons !

De opdrachtgever bepaald feitelijk altijd de stijl en de inrichting, ook als hij/of zij zelf niet weet wat dat voor hem of haar nu eigenlijk betekend. In de kunst van het luisteren en het vertalen naar een ontwerp ligt het fundament. De stijl maakt hierin niet uit.

+ moodboard

Photos by Tuinontwerp bureau MooieTuinen.com

Moderne voortuin - 6 photos
Moderne dorpstuin - 4 photos
Schetsontwerp - 4 photos
De recycle tuin - 6 photos
Moderne tuin Asten Someren - 4 photos
De Tuinkkamer - 4 photos
feedback Schakel naar Nederlands