BALKONBAR

De BALKONBAR, voor buiten leven in de stad

De BALKONBAR is een houten bar die bevestigd kan worden aan vrijwel ieder balkon. Het doe-het-zelf pakketje kan per meter besteld worden in onze webshop: www.balkon.bar . Met een handige instructiehandleiding is de bar in een kwartiertje gemakkelijk en stevig te monteren. Klanten kunnen kiezen voor een 1-meter BALKONBAR, handig om planten of hapjes en drankjes op kwijt te kunnen, maar een hele balkonreling voorzien van meerdere BALKONBARS geeft een warme sfeer en een mooie verlenging van de huiskamer naar een aantrekkelijke buitenruimte.

+ moodboard

Een duurzaam en sociaal concept

Wij hebben duurzaamheid en sociaal ondernemerschap hoog in het vaandel staan en vinden dat de BALKONBAR iets bij moet dragen aan een bewuste maatschappij. Dat doen wij door nauw samen te werken met onze sociale partners Magis020 in Amsterdam en Reestmond in Meppel. Deze re-integratie bedrijven staan voor het ontwikkelen van talenten en mogelijkheden bij mensen met een beperking.

+ moodboard

De BALKONBAR is gemaakt van Douglas hout en kent een hoge duurzaamheidsklasse. Er is gekozen voor een houtsoort die niet uit schaars tropisch regenwoud komt, maar gewoon in onze Europese bossen groeit en het PEFC keurmerk draagt. Het keurmerk garandeert verantwoord bosbeheer en brengt sociale, natuurlijke, en economische belangen in balans.

+ moodboard

Hoe is de BALKONBAR ontstaan?

De BALKONBAR is bedacht, ontwikkeld en ontstaan in Amsterdam.

Een appartementje in de Amsterdamse Rivierenbuurt, drie-hoog achter met anderhalve slaapkamer, een douche in een kast en een keukentje geschikt voor één. Een appartementje zoals zovelen in de grote stad met één aantrekkelijk lichtpuntje: het balkon. Weliswaar wat verscholen tussen de bomen, maar met zoveel potentie! Dat is de inspiratieplek geweest voor de BALKONBAR, want zou het niet fijn zijn om een beetje te doen alsof dat grijze, grauwe balkon een luxueus dakterras is? Om een plek te creëren waar je met sfeer en meer ruimte een buitenfeest kan geven? Om een inrichting van het balkon te hebben waarmee je de interieur styling van de huiskamer door kan zetten en de woonbeleving vergroot?

+ moodboard

Dat was onze droom en dus zijn we aan de slag gegaan. In Maart 2013 is de eerste bar ontwikkeld en daarna volgden nog vele testversies. Uiteindelijk is de BALKONBAR als hoogstaand, trendy product in Mei 2015 gelanceerd via een Facebook campagne. Binnen 3 weken was de eerste lading uitverkocht...

Wie zijn wij?

De BALKONBAR is een product van Arjen Spijkerman en Daan Meijners. Twee studievrienden, nu in de dertig, woonachtig in Amsterdam met beiden drukke banen in de duurzaamheid sector. Arjen, van origine landschapsarchitect, is het creatief brein van de BALKONBAR nadat hij met een paar planken hout van de bouwmarkt probeerden zijn eigen balkon op te leuken. Na herhaaldelijke verzoeken van vrienden en kennissen om ook een bar voor hen te klussen is het idee ontstaan om een doe-het-zelf versie te ontwikkelen. Daan, de zakenman, is erbij gekomen om de start-up in goede banen te leiden.

+ moodboard

Het komend seizoen gaan de barmannen werken aan accessoires om de BALKONBAR nog mooier en functioneler te maken.

+ moodboard

Photos by BALKONBAR

Balkonbar - 10 photos
feedback Schakel naar Nederlands