IJzerhart

Hart voor vormgeving van buitenruimte.

Ruimtes die prettig aanvoelen en waar je graag wilt zijn!

IJzerhart is het bureau voor tuin- en landschapsinrichting van Katja Dupont (1-12-1965). Zij heeft de opleiding Aanleg en Onderhoud afgerond en is daarna afgestudeerd in de richting Tuin- en Landschapsinrichting aan de Internationale Hogeschool Larenstein (1991). Als zelfstandig tuinontwerper werkzaam vanaf 1993, wat tot op heden heeft geresulteerd in meer dan 90 opdrachten, inrichtingsadviezen en uitwerkingen.

Een goed tuinontwerp is maatwerk! Hart voor de meest optimale inrichting waarbij beleving, functionaliteit, duurzaamheid en haalbaarheid voorop staan. Het moet passen bij degenen die er gebruik van maken. Een ontwerper moet daartoe flexibel in kunnen spelen op de gegeven situatie. Een luisterend oor, een oplettend oog en een gezonde dosis nieuwsgierigheid is daarbij van belang. Zaken goed en doordacht aanpakken komt de duurzaamheid van een ontwerp ten goede. Een duurzame inrichting betekend ook: meegroeien in beleving, wensen en functie tijdens de (tien)tallen jaren na aanleg.... zónder daarna nog grote ingrepen te hoeven plegen!

De naam IJzerhart is afgeleid van IJzerhard, Verbena officinalis. Deze overblijvende plant heeft vierkante, dunne maar taaie stengels. Doorstaat zware stormen en blijft doorgroeien terwijl ze bloeit. Een zeer sterke plant met nog vele andere goede eigenschappen!

+ moodboard

Photos by IJzerhart

van ontwerp tot aanleg - 14 photos
een kleine achtertuin - 4 photos
20 jaar 10 x 5 meter achtertuin - 19 photos
plantstructuren, sferen en details - 12 photos
 - 2 photos
feedback Schakel naar Nederlands