De Tuinen van Weldadigheid

De Tuinen van Weldadigheid is een bedrijf dat drie prachtige takken verenigd: kwekerij van bijzondere, historische en vergeten groenten, zorgboerderij en recreatie & educatie. In 14 jaar tijd hebben we de grootste collectie eetbare gewassen van Nederland verzameld. Onze collecties aardappelen, knoflook en bonen zijn uniek. We telen heel veel bijzondere groenten, maar vooral zaai- en pootgoed hiervan. Alles gecertificeerd biologisch. Dit doen we niet alleen, maar met een enthousiaste groep vrijwilligers, al dan niet als dagbesteding, en met stagiaires.

Bij een groentekwekerij denk je vaak aan een akker met lange banen met groente. Die hebben we inderdaad, alleen dan staat er wel op elke rij iets anders. De helft van de ruim 3 hectare is echter ingericht als bezoekerstuin. Een groene oase met allemaal verschillende tuindelen, gelegen rond de prachtige rietgedekte boerderij 'Essererf'. Naast de enorme verscheidenheid aan groenten en aardappelen, vind je er ook vele bloemen, kruiden en wilde planten, en allerlei bomen en struiken met eetbare bessen en noten. We verzamelen zoveel gewassen omdat we biodiversiteit heel belangrijk vinden.

Al rondwandelend loop je van de ene tuin in de andere. In de boomgaard wordt je verwelkomd door ganzen en kippen. Op de groentetuinen valt veel bijzonders te ontdekken. Laat je betoveren door de vele bloemen, bijen en vlinders of geniet van een kikkerconcert bij de vijver. Strijk even neer in de kruidentuin of in de 'geheime tuin. Verdwaal in het doolhof, loop door het Hazelaarlaantje, kortom geniet.

De Tuinen zijn  van juni t/m september te bezoeken via een rondleiding op inschrijving. Elke zondag om 15.00 uur. € 7,50 per persoon. Zie de website voor inschrijven.

Groepen alleen op afspraak.

Photos by De Tuinen van Weldadigheid

borders - 7 photos
plukbloemen(tuin) - 14 photos
bijzondere groenten - 36 photos
De Keukenkruidentuin - 16 photos
grote groentetuin - 7 photos
 - 1 photo
feedback Schakel naar Nederlands