Fleur je tuin op met een tuinposter!

We decoreren ons huis met mooie schilderijen, foto’s en posters. Waarom zouden we dit niet met onze tuin doen? Ook voor in de tuin is het leuk om hier wat op te hangen. Je kunt je kale schutting of muur verrijken met een tuinposter! In dit blog geven we je graag interieur ideeën voor de tuin.

+ moodboard

Waarom een tuinposter in je tuin? Een tuinposter heeft voordelen. Heel simpel, het brengt iets unieks. De planten en bloemen bloeien helaas niet het hele jaar door, met een tuinposter geef je je achtertuin wel het gehele jaar kleur. Niet iedereen heeft de tuin voor het uitkiezen, maar je kunt wel de sfeer in je eigen tuin bepalen. Waan je je liever in een ander land? Of wil je een plek in je tuin halen waar je mooie herinneringen aan hebt? Schep een eigen sfeer in je tuin! Ook kun je door een tuinposter te nemen meer diepte in je tuin creëren. Tevens zijn ze ook erg betaalbaar! Een goedkope manier om je tuin op te vrolijken. Er zijn tuinposters in verschillende soorten, maten en prints. Ik zal hier een aantal categorieën tuinposters doorlopen!

+ moodboard

Natuur fotokunst
Je kunt je tuin tot leven brengen met een natuurfoto. Door je tuin op te fleuren met en foto van strand, bossen of velden creëer je een natuurlijke sfeer. Voor welk seizoen ga je? Tover je je achtertuin om in een herfstparadijs met mooie bossen of creëer een fris gevoel met een foto uit het lenteseizoen? Strandfoto’s zorgen ook voor een mooie rustige uitstraling. Haal de zee naar je toe om even lekker in je eigen tuin uit te waaien. Met een natuurfoto kun je ook snel een doorkijk maken, wat zorgt voor een ruimtelijk effect.

Waan je in Oosterse sferen

Heb je veel drukte in je leven? Dan wil je bij thuiskomt lekker ontspannen en tot rust komen. Veel mensen brengen in dit geval Boeddha naar hun interieur. Boeddha staat voor hoop, geluk, vrede en harmonie. Deze schilderijen/posters komen meestal in rustige kleuren, als aarde en pasteltinten. Met een Boeddha in je tuin waan je je in Oosterse sferen.

+ moodboard

Kinderen? Dan zijn dierenposters vast leuk!

Ben je een echte dierenvriend? En houd je van vrolijkheid? Met een dieren tuinposter haal je gezelligheid en sfeer in je tuin. Ook de kinderen zullen dit erg leuk vinden. Je kunt voor een abstracte poster gaan of een realistische. Als je voor een poster kiest met de kleuren bruin en groen zal dit mooi overlopen in je tuin. Je kunt er ook voor kiezen een abstracte poster in je tuin te plaatsen met veel kleur. Erg gezellig!

+ moodboard

Tuinposters zijn weerbestendig

Tuinposters zijn bestand tegen alle weertypen. Wanneer een tuinposter het hele jaar buiten hangt zal deze uiteraard ook wat vies worden, maar ze zijn ervoor gemaakt lang mee te gaan, hun kleuren te behouden en zijn zeer goed schoon te houden. De tuinposters staan garant voor een kleurechtheid van minimaal drie jaar. Hoe beter ze onderhouden worden, hoe langer ze mooi blijven. Voor het schoonmaken hiervan gebruik je alleen water. Geen zeep of andere bijtende stoffen! Ook zijn ze erg eenvoudig aan het oppervlak te bevestigen door stevige ophangogen.

Tuinposters zijn er in nog veel meer soorten en maten. Wil jij je tuin na het lezen van dit artikel ook opfleuren met een buitenposter? We weten nog een leuk adresje voor tuinposters .

View more blogs »

Redactie TuinTuin

Moodboards by Redactie TuinTuin

feedback Schakel naar Nederlands