De ideale veranda of terrasoverkapping voor jouw tuin!

Als echte tuinliefhebber, wil je natuurlijk zo veel mogelijk in de tuin kunnen zitten. Helaas laat het Nederlandse klimaat dat niet altijd toe, maar hier zijn oplossingen voor. Denk bijvoorbeeld aan een glazen veranda of een moderne terrasoverkapping. Verasol is een expert op dit gebied en heeft voor ieder wat wils.

Stijl

Wat is het toch een luxe om in de ochtend te kunnen genieten van een ontbijt in de tuin, zonder dat je je druk hoeft te maken over het weer. Met behulp van een veranda of terrasoverkapping kan dat! Verasol maakt deze op maat voor jou en geeft jou de mogelijkheid om de gewenste stijl te kiezen. Dit kan zijn een klassieke stijl of juist modern. Probeer altijd dezelfde stijl aan te houden als die van het huis en de tuin. Dit zorgt ervoor dat het allemaal goed bij elkaar past en één geheel wordt. Bepaal vervolgens welke kleur het mooiste is bij het huis en de tuin. Verasol geeft diverse opties, zoals antraciet, rood of eikenhout.

+ moodboard
Antraciete overkapping

+ moodboard
Veranda van eikenhout

Materiaal

Het volgende waar je over na moet denken, is het materiaal wat je voor de terrasoverkapping of veranda wilt gebruiken. Vind je het erg belangrijk dat de meubels droog blijven als er een forse regenbui valt? Dan kun je het beste kiezen voor polycarbonaat. Polycarbonaat is namelijk bestand tegen hevige windstoten. Geef je de voorkeur aan het uitzicht wat je hebt vanuit de tuin en wil je hier altijd van kunnen genieten? Dan geeft Verasol de mogelijkheid om te kiezen voor een veranda of terrasoverkapping met twee staanders. Indien je materiaal zoekt wat weinig onderhoud nodig heeft, dan is glas een goede optie. Een nadeel hiervan kan wel zijn dat het in de zomer erg warm wordt als de zon er volop op schijnt. Dit kun je eventueel oplossen door een schaduwdoek te gebruiken om zo meer schaduw te creëren.

+ moodboard
Glazen veranda

+ moodboard
Overkapping van glas

+ moodboard
Terrasoverkapping van polycarbonaat

Extra’s

Zodra je de keuze hebt gemaakt wat betreft de stijl en het materiaal, is het tijd om te kijken naar de extra’s. Kies bijvoorbeeld voor wat sfeervolle led-verlichting in de veranda, zodat je in de avond nog even een boekje kunt lezen. Ben je van plan om in de winter veel gebruik te maken van de terrasoverkapping? Voeg dan een verwarming toe. Daarnaast is er nog de mogelijkheid om glazen schuifwanden toe te voegen aan jouw overkapping of veranda. Zo creëer je de ideale setting om het gehele jaar door optimaal te kunnen genieten van jouw tuin.

+ moodboard
Verlichting in de overkapping

+ moodboard
Veranda met glazen schuifwanden

Versasol staat voor duurzaamheid en biedt naast veranda’s en terrasoverkappingen ook tuinkamers, carports en schuttingen aan. Aan de hand van verschillende pakketten (Greenline Veranda, Profiline Veranda, Highline CUBE) bepaal jij zelf wat jij wilt toevoegen aan jouw veranda. Ben je nieuwsgierig geworden naar hun aanbod? Voor meer informatie kun je terecht op de website van Verasol.

View more blogs »

Redactie TuinTuin

Moodboards by Redactie TuinTuin

feedback Schakel naar Nederlands