6 ideeën voor het perfecte balkon in een studentenhuis

Studentenhuizen staan bekend om de beperkte ruimte binnen, maar ook buiten. Met wat geluk heeft het huis een kleine tuin maar vaak blijft het bij een balkon. Nu het steeds lekkerder weer wordt, is het wel zo leuk om optimaal gebruik te maken van dit balkon. Wij hebben verschillende ideeën op een rijtje gezet om van jouw buitenruimte iets moois te creëren, zodat jij kunt werken aan de studie en ontspannen tegelijk!

Loungebank van pallets

Een loungebank op een balkon is natuurlijk veel te groot en daarnaast te duur voor de gemiddelde student. Daarom is er een leuk alternatief, namelijk een loungebank van pallets. Schilder de pallets in een gewenste kleur, leg deze op elkaar met wat kussens en klaar is kees. Indien de bierkratten nog een plekje nodig hebben, kun je een stuk uit het midden van de pallets zagen waar je de bierkratten kunt opbergen. Let wel goed op dat de pallets stevig genoeg moeten zijn om op te zitten.

+ moodboard

Ga voor groen

Geef een Oosters tintje aan jouw balkon en creëer een urban jungle! Het balkon hoeft niet groot te zijn om veel groen erin terug te laten komen. Maak bijvoorbeeld gebruik van hangplanten. Deze zwierige planten fleuren jouw balkon snel op. Hang de plant aan het afdakje van het balkon of aan de wanden van het balkon voor een leuk effect. Populaire hangplanten voor buiten zijn onder andere: Aubrieta, Bacopa, Bagonia, Lobelia, Geranium, Hedra en Surfina. Naast de hangplanten, zijn er ook hangplantenbakken. Deze plaats je over de reling van het balkon en nemen daardoor erg weinig ruimte in. De hangbakken zijn er in verschillende groottes en dus voor elk balkon geschikt!

+ moodboard

+ moodboard

Koffiehoekje

Maak een gezellig koffiehoekje van jouw balkon, zodat jij van de zomer jouw dag ontspannen kunt beginnen. Creëer dit sfeervolle hoekje door gebruik te maken van fijne stoelen en een bijzettafel. Weinig ruimte op jouw balkon? Kies dan voor inklapbare stoeltjes. Een poef is ook een leuke vervanger voor een bijzettafel. Deze poef kun je, indien nodig, nog gebruiken als extra zitplaats. De bierkratten kunnen in dat geval weer goed fungeren als bijzettafel...

+ moodboard

Verticaal tuinieren

Door middel van verticaal tuinieren fleur jij gemakkelijk de kale wanden van jouw balkon op. Hang bijvoorbeeld een oude schoenenzak op en doe er kleurrijke plantjes in. Een andere optie is om gebruik te maken van gaas. Koop wat gaas voor ongeveer een paar tientjes bij een tuincentra en zet dit tegen de wand. Gebruik vervolgens ijzerdraad om plantjes aan het gaas vast te maken. Deze decoraties zorgen voor veel sfeer in weinig tijd!

+ moodboard

Balkonbar

De balkonbar is steeds vaker te zien in Nederland. Deze tafel zorgt ervoor dat jij niet meer naar de bar hoeft, maar gewoon thuis een drankje kunt drinken. Naast het voordeel dat je niet meer de deur uit hoeft, neemt de balkonbar ook weinig ruimte in. De tafel bevestig je namelijk aan de afscherming van jouw balkon. Deze balkonbar kun je gewoon kant-en-klaar kopen. Lees hier waar. Wil je deze toch graag zelf in elkaar zetten? Kijk dan naar deze blog !

+ moodboard

Verlichting

Zeker in de zomer is het fijn als je nog even buiten kunt zitten in de avond. Verlichting is daarbij niet alleen praktisch, maar kan ook voor een hoop sfeer zorgen. Gebruik hiervoor lampen die zacht licht hebben. Als je lampen fel zijn, kan dit én voor minder sfeer zorgen én meer insecten aantrekken, dus let daar goed op. Kijk daarnaast of er elektriciteit mogelijkheden zijn op jouw balkon. Indien dit niet het geval is, kies dan voor verlichting op batterijen of op zonne-energie.

+ moodboard

Succes met het inrichten van jouw balkon!

View more blogs »

Suzanne van Heyningen
feedback Schakel naar Nederlands