De vijvertuinen van Ada Hofman

Bij een sprookjesachtig vijvercomplex van twee hectare denk jij meteen aan....de vijvertuinen van Ada Hofman in Loozen, Juist! Na een sluiting van bijna twee jaar zijn de internationaal bekende tuinen weer open voor publiek!

+ moodboard

Drie grote waterlelievijvers omgeven door talloze beekjes, fonteintjes, kleinere vijvers en bijzondere bomen en planten. Om precies te zijn heeft het 30 individuele tuinen, 50 vijvers en met 3000 verschillende planten soorten is het één van de grootste collecties van waterplanten in Nederland.

+ moodboard

In het jaar 1987 aangelegd door Ada Hofman, die in binnen- en buitenland grote bekendheid verwierf met haar tuinboeken over de flora en fauna van vijvers en het helder houden van het water door middel van zuurstofplanten.

+ moodboard

Je kunt er het hele jaar door naartoe, want elke maand heeft zo zijn eigen hoogtepunt. April heeft de bomen, bollen en rotsplanten die in bloei staan. Begin mei heb je de kikker-concerten. In de zomermaanden staan de waterlelies in bloei en van juli tot September heb je de vlindertijd met de borders die in bloei staan. Daarna kunt je genieten van de vlammende herfstkleuren.

+ moodboard

Bijzonder is ook de 600m2 grote daktuin op de privé-woning. Het heeft een grote vijver in oosterse stijl met 35000 liter water. Vanaf hier, op drie meter hoogte, heb je een schitterend uitzicht op de andere tuinen.

+ moodboard

De tuinen vormen een paradijs voor kikkers, salamanders, vissen, vlinders en het zeldzame ijsvogeltje. Het is zelfs zo dat de grootste populatie groene kikkers van Nederland hier woont, samen met 22 verschillende soorten vlinders in de zomermaanden.

+ moodboard

Een plek waar je in alle rust van de schoonheid om je heen kan genieten dus. En dan te bedenken dat het allemaal begon met Ada, een oude boerderij en een groot weiland.

+ moodboard

We zien jullie daar!

View more blogs »

Redactie TuinTuin

Moodboards by Redactie TuinTuin

feedback Schakel naar Nederlands