Broken flower pots - mini tuintjes

De nieuwe trend; de broken flower pots!

Onder het mom van recyclen is hip, is er een creatieve manier bedacht om gebroken bloempotten te hergebruiken. Door het gebruik van scherven en kleinere bloempotjes ontstaan er verschillende hoogtes en het idee van een mini tuintje. Het wordt ook wel de 'fairy garden' genoemd, het tuintje voor elfjes.

+ moodboard

Het leuke van dit creatieve project is dat het helemaal niet moeilijk is en dat iedere beginnende tuinvrouw of tuinman het kan. Een beetje inspiratie en je kunt aan de gang. Alles wat je nodig hebt is een gebroken bloempot en wat scherven of kleine bloempotjes. Om het geheel te vullen heb je enkele plantjes nodig en eventueel wat accessoires. Tip: mos kun je goed gebruiken om de lege stukjes op te vullen en alles op zijn plek te houden.

+ moodboard

Begin onderaan en werk zo je weg naar boven. Zorg er wel voor dat elke plant genoeg ruimte heeft om te ademen en te groeien. Ook is het belangrijk dat je bij het aantal plantjes ook de hoeveelheid aarde in gedachten houdt, zodat er genoeg voeding is voor elke stekje.

+ moodboard

Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Sommige mensen maken er bijna een mini dorpje van en gebruiken bijzondere accessoires om het dat beetje extra te geven.

+ moodboard

Als je meerder kapotte bloempotten weet te bemachtigen kun je helemaal je lol op. Vraag bijvoorbeeld eens na bij de plantenzaak of een bloemenstalletje. 

+ moodboard
Tip: Het is ook een leuke manier om een stukje tuin naar binnen te halen. Zo geniet je niet alleen buiten van het rustgevende gevoel dat planten geven.

+ moodboard

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik kan niet wachten om te beginnen!

View more blogs »

Jetske Littooy
feedback Schakel naar Nederlands