De mooiste tuinen van Bonaire


+ moodboard
Door het fijne klimaat kun je op Bonaire het hele jaar door buiten leven. Een veranda zorgt voor beschutting tegen zon én regen.


+ moodboard
In de regentijd kan het flink tekeer gaan. Het is echter ook snel weer droog.


+ moodboard
Een klassieke Caribische cactus haag beschermt de tuin tegen indringers. Vooral ezels en geiten, verwilderd op het eiland, kunnen voor enorme schade zorgen in de tuin.

+ moodboard
Deze tuin biedt verkoeling de vorm van een buitendouche en een jacuzzi. Tegen de jacuzzi aan zijn ook planten geplaatst, waardoor de grote bak mooi geïntegreerd wordt in de tuin.

+ moodboard
Tegen de jacuzzi aan groeien deze prachtige bloemen ( Stachytarpheta), die veel vlinders en kolibries aantrekken.

+ moodboard
De bruine kolibrie is de meest voorkomende soort op Bonaire. Bij een bepaalde lichtinval kleuren de kleine vogeltjes fel oranje en som iets groenig. Als een engeltje zoemen de vogels behendig tussen de plantenstengels door, op zoek naar nectar uit de bloemen.

+ moodboard
De vele bloeiende struiken geven deze tuin een vrolijke tropische uitstraling. Daarnaast trekken dit soort planten veel vogels en vlinders aan. Wel hebben dit soort planten (zeker in het droge seizoen) elke dag water nodig.

+ moodboard
Een zitje onder de parasol van palmbladeren. Hier kun je overdag in de schaduw zitten en eind van de middag in de late zon. De houten 'bear chairs' zijn erg comfortabel, met een luie zit en brede armleuningen die ook als tafeltje fungeren.

+ moodboard
Veel geziene gast in de tuin: de leguaan. Prachtige beesten met een prehistorische uitstraling. Helemaal als ze ouder worden. Dan vervaagt de kleur en zijn de stekels op de rug en kop nog een stuk groter.

+ moodboard
Op de peulen en zaden van diverse bomen komen papegaaien af. (Geelvleugelamazone)

+ moodboard

Vanuit de luie stoelen en hangmatten onder de veranda kun je de hele dag vogels spotten.


+ moodboard

De kolibrie op zijn vaste stek in de Bonairiaanse oleander.


Meer weten over deze plek, of wil je hier een keer logeren? Kijk eens op de Facebook pagina van Hammock Studio's Sabal Palm .

View more blogs »

Arjan Boekel
About Boekel Tuinen

Moodboards by Arjan Boekel

feedback Schakel naar Nederlands