Tuinier tips voor de echte groentjes!

De lente is eindelijk begonnen. De zon komt zo nu en dan door en de dagen worden weer langer. Beginnen bij jou ook opeens de tuinier kriebels? Vind je het ook heerlijk om in je tuin bezig te zijn als het zonnetje schijnt? Het is natuurlijk mogelijk dat je graag wilt tuinieren maar dat je nog niet zo goed weet wat je precies moet doen. In dit artikel geven we je een aantal tips.

+ moodboard

Een mooie groene tuin is goed voor het klimaat en voor je gezondheid. Haal je tegels eruit en vervang het dus voor meer groen. Het is de kunst om je tuin mooi te houden en te verzorgen. Je wilt natuurlijk niet dat je biologische tomaatjes niet meer eetbaar zijn. Ben je enthousiast en wil je je groene vingers gaan ontwikkelen dan vindt u hieronder een aantal onmisbare tips.

Loop niet te hard van stapel

+ moodboard
Het tuinieren heeft je te pakken. Je wilt niets anders meer doen en het dichtbijzijnste tuincentrum is je beste maatje. Met als gevolg dat je tuin lijkt op een jungle. In dit geval moet je dus gas terugnemen, elke plant heeft namelijk ruimte nodig om te groeien! Begin vooral rustig aan met een aantal, makkelijke planten en breidt langzaam uit.

Doe extra kennis op

Zou je graag meer willen leren over tuinieren en over de inrichting van je tuin, dan zou je eens kunnen overwegen om een cursus tuinarchitectuur te volgen. In zo een cursus leer je echt alle ins-and-outs van het vak! Als je nog weinig kennis hebt over tuinieren en je zou graag snel en eenvoudig hier meer over willen leren dan biedt een cursus een goede uitkomst. Wat je online leert, kun je meteen toepassen in je eigen tuin.

+ moodboard

De juiste tools

Hierbij hoef je niet gelijk te denken aan de meest ingewikkelde gereedschappen, maar om je planten te kunnen planten moet je wel beschikken over een aantal simpele tuingereedschappen. Om te beginnen zou je kunnen denken aan tuinhandschoenen, een schoffel, tuinschep, snoeischaar en een hark. Dit is even een inverstering, maar je bent heel blij als je dit eenmaal hebt aangeschaft. Deze spullen gaan trouwens ook altijd jaren mee.

+ moodboard

De tuin bewateren

Vooral bij warm weer is het belangrijk om je dorstige planten van voldoende water te voorzien. Door te sproeien met een tuinslang kun je de hele tuin voorzien van voldoende water. Nederland staat bekend om de wisselvallige weersomstandigheden, dit betekent dus veel regen. Zie dit als een kans en vang het regenwater op om later je tuin mee te kunnen bewateren. Dit is goed voor zowel het klimaat als voor je waterrekening.

+ moodboard

Dit waren een aantal simpele basis tips om je tuin te verzorgen en te onderhouden. Gaat het tuinieren je heel goed af en ben je er echt heel enthousiast over? Zou je graag je eigen tuiniersbedrijf willen starten ? Er zijn online een aantal cursussen te vinden over hoe je je eigen zaak kunt beginnen, voor de echte enthousiastelingen.

Bekijk meer blogs »

Redactie TuinTuin

Moodboards van Redactie TuinTuin

feedback Switch to English