​Open Dag Nijmeegse Stadstuinen viert 20ste editie

We zijn nog wat vroeg!

Maar we willen dan ook niet dat je het mist. De Nijmeegse Stadstuinen openen namelijk weer hun deuren op 9 en 10 juni. Het festijn begint om 10 uur en eindigt om 17 uur. Van kleine tuinen met knusse hoekjes tot grote tuinen met kunst en vijvers, er is van alles te zien!

+ moodboard

Doe inspiratie op voor bloementuinen, vijvertuinen, fraaie terrassen, vuurplaatsen/buitenovens, tuinen die helemaal klaar zijn en exemplaren die nooit af komen. Stoere, lieflijke, strakke en wilde tuinen. Maar ook kruidentuinen, kweektuinen, jungletuinen en tuinen met fruitbomen. Ze zijn er in alle soorten en maten.

+ moodboard

Voor deze jubileumeditie stellen meer dan 40 inwoners van de Gemeente Nijmegen hun tuinen open voor publiek – en dan niet een dag, maar een heel weekend! Je bent van harte welkom om er rond te struinen, inspiratie op te doen en te genieten van al het moois. Net als in voorgaande jaren vormen ook dit jaar een aantal tuinen het decor voor de werken van regionale kunstenaars.

+ moodboard

Nu vraag je je vast af 'wie doen er mee?'. Dat staat in een brochure, met adres en tuinomschrijving, die vanaf half mei voor drie euro te verkrijgen is op verschillende locaties. Kijk op de website van de Nijmeegse Stadtuinen voor meer informatie. Speciaal voor het jubileum bevat het dit jaar een gedicht van Nijmeegse stadsdichter Amal Karam.

+ moodboard

Het beloven twee prachtige dagen te worden, dus zorg dat je er bij bent!

Bekijk meer blogs »

Redactie TuinTuin

Moodboards van Redactie TuinTuin

feedback Switch to English