Tuinontwerp tuinstijlen

Er zijn talloze tuinstijlen. Net als de inrichting van je huis kan je ook buiten uit verschillende bekende en minder bekende stijlenkiezen. We tonen hier de meest bekende.

+ moodboard

Vakantiegevoel

Een mediterrane tuin haalt de sfeer van de Middellandse zee naar huis. Patio, veranda en pergola zijn hierin onmisbare elementen. Ook de beplanting speelt een hoofdrol. Lavendel, olijf en vijg, maar ook wintergroene planten als portugese laurier en wintergroene eik zijnonmisbaar.

Een andere bekende stijl is de jungletuin of tropische tuin. Met bamboe en grootbladige planten wordt voor een tropische sfeer gezorgd. Slingerpaadjes door de beplanting heen maken het beeld compleet.

+ moodboard

Rust...

Wil je in de tuin vooral tot rust komen na een drukke werkdag? Dan is eentuin met een eenvoudige opzet ideaal. Een tuin met een overzichtelijke indeling en een lage onderhoudsbehoefte. En de klussen die gedaan moeten worden zijn ook voor de beginners onder de tuiniers nog goed uit te voeren. Daarom kiezen veel mensen tegenwoordig voor een moderne tuin. Met een paar relaxte zitplekken vormt zo'n tuin een oase van rust en ontspanning.

+ moodboard

Wild

Ook een natuurlijke tuin kan veel ontspanning geven. En er valt ook nogeens van alles te zien en te ontdekken in een wat wildere tuin.Verscheidenheid in plantensoorten en water passen goed in een natuurlijke tuin. Daarmee trek je ook nog eens vogels en vlinders naar je tuin. Een goed opgezette natuurlijke tuin behoeft ook vrijweinig onderhoud.

+ moodboard

Bloemen

Een Engelse cottagetuin is een romantische bloementuin. Hiervoor moet je wel graag in de tuin willen werken, want hoe spontaan zo'n tuin er ook uitziet; er gaan vaak heel wat uurtjes begeleiding in zitten. Een andere bloementuin die tegenwoordig populair wordt is de prairietuin.Deze prairietuinen komen heel spontaan en natuurlijk over, maar de beplanting is heel nauwkeurig samengesteld. Na het planten is deprairietuin echter een stuk eenvoudiger om te onderhouden, omdat de planten behoorlijk zelf-redzaam zijn.

Bekijk meer blogs »

Suzanne de Boer

Moodboards van Suzanne de Boer

feedback Switch to English