Bijzondere DIY-ideeën voor in de tuin

Elke tuin is anders. De één kiest voor een moderne stijl, terwijl de ander een weelderige tuin prefereert. Niet alleen in de beplanting is er variatie, maar ook in de meubels en accessoires. Je kunt ervoor kiezen deze te kopen in de winkel, maar het is natuurlijk ook mogelijk om deze zelf in elkaar te zetten en er een bijzondere draai aan te geven. Ben jij wel in voor een leuk klusje om iets excentrieks toe te voegen aan jouw tuin? Lees dan gauw verder.

Plantenbak

Een plantenbak van hout of steen zie je vaak in de winkels, maar er zijn nog andere materialen die je hiervoor kunt gebruiken. Wat dacht je van een spijkerbroek of een oude piano? Er zijn in ieder geval genoeg unieke opties op van jouw plantenbak een echte eyecatcher te maken. Lees hier hoe je dit precies doet.

+ moodboard

+ moodboard

+ moodboard

+ moodboard

Schommel

Een eenvoudige schommel voor in de tuin is zo in elkaar gezet. Zaag wat hout in het juiste formaat en boor er gaten in. Haal hier een touw doorheen en maak een stevige knoop aan het uiteinde. Verbind aan het andere einde een karabijnhaak, zodat je de schommel kunt ophangen. In plaats van touw, kun je er ook voor kiezen om sluitringen te gebruiken. Dit maakt het wat steviger. Heb je kippen in de tuin? Dan vinden zij het wellicht ook leuk om zo nu en dan te genieten van dit speeltoestel.

+ moodboard

+ moodboard

+ moodboard

+ moodboard

Vogelhuisje

In het najaar zijn de vogels druk op zoek naar wat te eten. Help de beestjes een beetje op weg door een vogelhuisje toe te voegen aan jouw tuin. Als je er dan iets unieks van maakt, sla je gelijk twee vliegen in één klap. Zo help je de vogels en creëer je jouw eigen blikvanger voor in de tuin.

+ moodboard

+ moodboard

+ moodboard

+ moodboard

Huisnummer

Liever jouw zelfgemaakte eyecatcher aan de voorkant van het huis? Wees dan creatief met jouw huisnummer. Gebruik bijvoorbeeld spijkers om jouw nummer te maken of schilder deze zelf. Daarnaast is het ook mogelijk om te werken met mos. In ieder geval genoeg opties om van jouw huisnummer iets bijzonders te maken.

+ moodboard

+ moodboard

+ moodboard

+ moodboard

Bekijk meer blogs »

Suzanne van Heyningen
feedback Switch to English