Gebruik jouw bloemen in een fotolijstje

Vind jij het zonde om die bos bloemen weg te gooien, omdat jij er nog zo'n mooie herinnering aan hebt? Dan hebben wij de oplossing, namelijk deze bloemen inlijsten. Aan de hand van een aantal stappen blaas jij nieuw leven in de bloemen, zodat deze nog wat langer meegaan. Daarnaast is het een leuke toevoeging aan een kale muur in het huis, dus win-win! Wij leggen uit hoe jij zelf aan de slag kunt gaan.

Benodigheden

  • Verschillende planten en bloemen
  • Een dikke stapel boeken of een houten bloemenpers
  • Krantenpapier
  • Vloeipapier
  • Lijm
  • Fotolijstje

Stap 1

Bepaal uiteraard eerst welke planten en/of bloemen jij wilt inlijsten. De mooiste bloemen om in te lijsten zijn gerbera's, viooltjes of losse bladeren van planten, aangezien deze al wat platter zijn. Zodra je dit hebt besloten, leg dan wat vellen krantenpapier en daarna een vel vloeipapier op de bloemenpers. Verspreid vervolgens de bloemen op het vloeipapier. Plak de bloemen vast met een klein stukje tape, zodat het allemaal op de goede plek blijft liggen. Leg daarna weer een vel vloeipapier en een aantal vellen krantenpapier over de bloemen. Doe de pers dicht en draai de schroeven stevig aan. Je kunt ook een dik boek hiervoor gebruiken. Laat vervolgens de planten ongeveer 3 weken drogen.

+ moodboard

Stap 2

Nadat de bloemen gedroogd en geperst zijn, is het tijd om deze in te lijsten. Indien je ervoor kiest om glasplaten te gebruiken, plaats je de bloemen hiertussen en zet je het vast door een klein druppeltje lijm te gebruiken. Wellicht is het handig om een pincet te gebruiken om vette vingers op de glasplaten te voorkomen. Als alles in positie is, kun je de andere glasplaat erop plaatsen.

+ moodboard

Stap 3

De laatste stap is de glasplaten aan elkaar vastmaken. Dit kun je doen aan de hand van elastiekjes of paperclips. Het is erg belangrijk dat het goed vastzit, zodat de platen niet gaan verschuiven. Zodra dit gedaan is, is jouw eigen zelfgemaakte fotolijstje klaar! Hieronder een aantal voorbeelden om wat inspiratie op te doen.

+ moodboard

+ moodboard

+ moodboard

+ moodboard

+ moodboard

Bekijk meer blogs »

Redactie TuinTuin

Moodboards van Redactie TuinTuin

feedback Switch to English