Maak jouw eigen balkonbar in maar 7 stappen

Dé trend van 2019: de balkonbar. Je hoeft niet meer de deur uit om een drankje te nuttigen aan een bar, want dat kan met behulp van deze tafel gewoon thuis. De balkonbar kun je kant-en-klaar kopen, maar het zelf maken is natuurlijk veel leuker. Aan de hand van deze 7 stappen maak jij jouw balkon klaar voor de zomer!

Benodigdheden

 • 7 planken van Steigerhout (150 cm lang en 20 cm breed)
 • 6 verbindingslatjes van Steigerhout (50 cm lang en 3 cm breed)
 • 4 zware drempelhoeken (120 mm)
 • 20 korte schroeven
 • 20 lange schroeven
 • Zaag
 • Boor
 • Stap 1

  Om ervoor te zorgen dat het Steigerhout geen splinters achterlaat, is stap 1 het schuren van de planken en de verbindingslatjes. Indien je het leuk vindt, kun je de planken en latjes ook nog een andere kleur geven.

  Stap 2

  Zodra het hout geschuurd is, ga je aan de slag met de achterkant van de bar. Leg hiervoor drie planken tegen elkaar aan (nummers 1, 2 en 3). De verbindingslatjes (4 en 5) moeten aan beide uiteinden vastgemaakt worden met behulp van lange schroeven. Doe dit ongeveer met 6 schroeven aan beide kanten.

  + moodboard

  Zijaanzicht

  + moodboard

  Vooraanzicht

  Stap 3

  Om te zorgen dat de bar stevig hangt op het balkon, bevestig je aan de binnenkant een horizontaal latje (6). Gebruik 4 lange schroeven om dit latje vast te maken. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte over blijft om de balkonbar over de reling te plaatsen.

  + moodboard

  Stap 4

  Maak vervolgens de bovenkant (7) vast met schroeven. Deze plank komt over de reling te hangen.

  + moodboard

  Stap 5

  Plaats 1 steigerplank naar beneden zoals te zien is op de foto (nr. 8). Deze hangt aan de voorkant van de reling en schroef je vast met 4 lange schroeven aan de voorkant tegen het verbindingslatje (9).

  + moodboard

  Stap 6

  Stap 6 is de stap waar het uiteindelijke allemaal om draait, het tafeltje. De tafel bestaat uit twee planken van 150x20 cm. Maak de tafel ook weer vast aan de hand van verbindingslatjes (nummer 12 en aan de andere zijde nog een). Zaag deze latjes af op 40 cm. Indien de tafel nog niet stevig genoeg is, kun je schroeven schuin in het hout, tussen het tafeltje en het gedeelte naar boven, schroeven.

  + moodboard

  Stap 7

  Maak als laatste nog een latje vast aan de achterkant van de tafel (13). Dit latje voorkomt een schuine bar en dus drankjes die eraf glijden...

  + moodboard

  Zo kun jij in 7 stappen genieten van jouw zelfgemaakte balkonbar! Toch nog te veel werk? Kijk dan hier voor de kant-en-klare balkonbar.

  + moodboard

  Bekijk meer blogs »

  Redactie TuinTuin

  Moodboards van Redactie TuinTuin

  feedback Switch to English