Valentijnsdag in jouw eigen tuin

Nog maar een paar dagen en dan is het Valentijnsdag. Deze dag staat in het teken van de liefde, waarbij veel rozen (anoniem) worden gegeven aan een geliefde. Echter is het soms ook wel leuk om iets anders te doen dan het geven van een boeket rozen, maar wat? Verander jouw tuin in een romantische plek! Simpel, maar perfect om jouw geliefde te verrassen op 14 februari.

+ moodboard

Stap 1 : Zorg voor een comfortabele ondergrond

Om goed te kunnen ontspannen, is het wel fijn als je lekker zit. Indien er een loungeset in de tuin staat, is er niet veel meer nodig. Wat extra kussens erop en klaar is kees. Als er nog geen zitjes zijn in de tuin, moet je iets creatiever zijn. Op het gras kun je bijvoorbeeld ook een leuk zitje maken. Leg een zeil neer, tegen het eventuele natte gras. Bedek dit zeil vervolgens met een dekbed of handdoeken en leg er nog wat kussens op om echt goed te kunnen relaxen. Ditzelfde kan gedaan worden wanneer er alleen steen in de achtertuin ligt. Dan heb je meer kussens nodig om het zachter te maken. Voeg als laatste pallets toe als tafel om het zitgedeelte helemaal af te maken.

+ moodboard

Stap 2 : Maak je eigen vuurkorf

Het kan nogal koud zijn op 14 februari, dus een vuurkorf is handig om te hebben. Daarnaast zorgt het ook nog eens voor een romantische sfeer. Als je nog geen vuurkorf hebt, kun jij deze ook zelf maken. Een wastrommel leent zich namelijk perfect voor een het stoken van een vuurtje. Zo'n wastrommel is vaak bij een tweedehandswinkel voor een lage prijs op te halen. Zorg ervoor dat je al het plastic eraf haalt. Gebruik een schuurmachine voor het maken van een gladde oppervlakte en gebruik een staalborsten om de gebruikssporen te verwijderen. Las er eventueel kleine pootjes aan, zodat de vuurkorf van de grond staat. Een likje hittebestendige verf maakt deze vuurkorf helemaal af. Koop als laatste wat hout en marshmallows en geniet van deze zelf gemaakte vuurkorf!

+ moodboard

Stap 3 : Kies romantische verlichting

Tuinverlichting hoeft niet alleen om praktische reden gebruikt te worden, maar kan juist veel sfeer toevoegen aan jouw tuin. Voor plaatselijke verlichting, zonder kabels, is tuinverlichting op zonne-energie een goede oplossing. De kosten voor deze verlichting zijn laag en dus ideaal om toe te voegen aan de romantische setting. Naast lampen, zijn kaarsen nog altijd perfect om te gebruiken op romantische avonden. Hieronder staan wat voorbeelden hoe verlichting kan bijdragen aan een sfeervolle tuin.

+ moodboard

+ moodboard

+ moodboard

Stap 4 : Regen voorspeld?

Is er regen voorspeld op 14 februari? Geen probleem, ook hier zijn oplossingen voor. Zo kun je een zeil spannen of een schaduwdoek gebruiken. Zorg er wel voor dat dit goed bevestigd is met behulp van scheerlijnen of spanbanden. Daarnaast moet het zeil voldoende aflopen, zodat het zeil niet onder het gewicht van het achtergebleven water bezwijkt. Als je een schaduwdoek gebruikt, let er dan op dat deze waterdicht is.

+ moodboard

Stap 5 : Extra's

Nu de setting klaar is, kun je je focussen op de extra's. Haal bijvoorbeeld een heerlijke fles wijn, maak het lievelingseten van jouw geliefde of schrijf een lieve kaart. Wat rozenblaadjes of een bosje rode rozen vallen natuurlijk altijd in de smaak. Met al deze stappen kun jij jouw geliefde op een unieke manier verrassen.

Fijne Valentijnsdag!

+ moodboard

Bekijk meer blogs »

Suzanne van Heyningen
feedback Switch to English