Tuintrends 2019: de top 8 tuintrends

Een nieuw jaar, een nieuwe trend! 2019 is ingeluid en de eerste maand is alweer bijna voorbij. Het nieuwe jaar brengt uiteraard weer nieuwe trends met zich mee. Om wat inspiratie op te doen, hebben wij de top 8 Tuintrends voor dit jaar op een rijtje gezet!


Tuintrend #1 : Romantische tuin

De levens worden steeds drukker, dus de behoefte aan een tuin wat ontspanning uitroept, groeit. Deze trend is dan ook niet onverwachts. In een romantische tuin worden veel zachte kleuren gebruikt, pastelkleuren. De kleuren kunnen terugkomen in de kussens op de bank of in bloemen zoals op de foto.

+ moodboard

Tuintrend #2 : Tuinverlichting

Tuinverlichting is er in allerlei soorten en maten. Zeker tijdens deze donkere dagen komt wat licht in de tuin van pas. Deze trend is goed te combineren met de bovenstaande trend. Niet te felle verlichting zorgt voor een extra sfeertje om een romantische avond te creëren in de tuin.

+ moodboard

Tuintrend #3 : Vloerkleed in de tuin

Een opvallende trend van 2019 zijn de accessoires in de tuin. Waar vroeger vloerkleden voornamelijk in de woonkamer lagen, zijn deze vloerkleden nu ook beschikbaar voor in de tuin. Een erg leuke trend als je het aan ons vraagt! Een vloerkleed zorgt voor een net iets andere uitstraling. Deze vloerkleden worden al volop verkocht door verschillende bedrijven en zijn dan ook te bestellen in verschillende kleuren en printjes.

+ moodboard

+ moodboard

Tuintrend #4 : Oosterse invloeden in de tuin

Wat wij steeds vaker zien terugkomen, zijn de Oosterse invloeden in de Nederlandse tuinen. Bamboe en rotan worden veel gebruikt om meer sfeer te geven aan de tuin. Daarnaast dragen grassen, Sedum, varens en mos bij aan een rustige en Oosterse uitstraling. Kleine veranderingen kunnen al een groot verschil maken!

+ moodboard

+ moodboard

Tuintrend #5 : Combinatie van materialen

Een schutting van alleen maar hout of alleen maar bamboe is verleden tijd. In 2019 wordt er een combinatie gemaakt van materialen om een unieke schutting te creëren. Hout met steen, een gaasrooster + klimopplant met bamboe en kunststof met hardhout zorgen voor creatieve schuttingen. Leuk voor jou en ook leuk voor de buren.

+ moodboard

Tuintrend #6 : Levende tuin

Haal steen eruit, breng gras erin en laat je tuin leven! Draag je steentje bij aan de natuur door hergebruik van materialen en door je eigen tuin leefbaar te maken met verschillende planten en bloemen. Dat is waar deze trend voor staat. Uiteraard is het gevoel van blote voeten in gras niet te weerstaan en vinden wij deze trend zeker niet erg.

+ moodboard

Tuintrend #7 : Wateroverschot in de tuin

Voor dit kleine kikkerlandje valt er toch aardig wat regen... Vandaar dat er veel oplossingen worden gezocht voor de omgang met al dit water in de tuin. Gras in de tuin is één van die mogelijkheden. Gras fungeert als een soort spons waarbij overtollig water wegzakt in de bodem. Liever geen gras? Er bestaat ook bestrating, zoals split en grind, waardoor het regenwater kan wegvloeien.

+ moodboard

Tuintrend #8 : Tijdbesparend tuinonderhoud

De laatste trend van 2019 heeft alles te maken met de nieuwe technologieën. Zo bestaan er grasmaaiers die automatisch het gras gaan maaien, maar ook besproeiingscomputers die weten wanneer de planten water nodig hebben. Deze trend zorgt voor minder werk aan de tuin, waardoor je nog langer kunt ontspannen in jouw tuin!

+ moodboard

Bekijk meer blogs »

Suzanne van Heyningen
feedback Switch to English