Voordelen van een tuinhuisje

Een tuinhuis kun je tegenwoordig uit geen enkele tuin meer wegdenken. Het is bijna een vereiste voor een mooie en opgeruimde tuin. Maar waarom is dat eigenlijk? Wij zetten hieronder 3 voordelen voor je op een rijtje! Misschien sta jij hierna ook wel te klussen..

+ moodboard

1. Veel mogelijkheden

Het grootste voordeel van een tuinhuis en waarschijnlijk de voornaamste reden waarom veel mensen tegenwoordig een tuinhuis hebben, is omdat het voor veel doeleinden gebruikt kan worden. De mogelijkheden zijn enorm. Je zou er bijvoorbeeld een knus zitplekje van kunnen maken, een lekkere warme plek deze winter. Ook is een tuinhuis uitstekend geschikt voor het opbergen van spullen, denk daarbij aan het droog stallen van bijvoorbeeld je fiets of grasmaaier. Het geeft je dus ook de mogelijkheid om je tuin kindvriendelijker te maken , omdat je kind onvriendelijke voorwerpen en gereedschappen op kunt bergen.

+ moodboard

2. Optimaal gebruik van ruimte

Met een tuinhuis kun je optimaal gebruik maken van de ruimte. Je tuin hoeft dus niet persé erg groot te zijn. Houten tuinhuizen kun je bijvoorbeeld precies op maat laten maken. Daarbij kunnen ze helemaal aan jouw wensen voldoen. Je kunt zelf kiezen hoeveel ramen je wilt en hoe groot deze moeten zijn. Ook zou je voor een tuinhuis met overkapping kunnen kiezen. Met een tuinhuis met overkapping heb je een goede bergruimte voor je fiets en tuingereedschappen, terwijl je onder de overkapping een heerlijk overdekt terras kunt creëren. Zo kun je altijd droog van je tuin genieten!

+ moodboard

3. Je eigen plek

Zoals hierboven al toegelicht kun je een tuinhuis ook erg goed gebruiken om er een gezellige zitplek van te maken. Waarin je rustig een boek kan lezen of waar je gezellig kunt borrelen met je vrienden of vriendinnen. Je maakt van een tuinhuis heel eenvoudig je eigen plekje. Zo zou je er bijvoorbeeld ook een klein kantoortje of een hobbykamer van kunnen maken waarin je ongestoord kunt werken.

Bekijk meer blogs »

Redactie TuinTuin

Moodboards van Redactie TuinTuin

feedback Switch to English