3x inspiratie voor een tuinafscheiding

Elke tuin kan wel een tuinafscheiding gebruiken. Een tuinafscheiding kan namelijk gebruikt worden voor bescherming, privacy, decoratie of alledrie. Er zijn hiervoor dan ook veel verschillende opties. In dit artikel proberen wij je extra inspiratie te geven voor de perfecte tuinafscheiding.

+ moodboard

Groene hagen

Met haagplanten kun je een perfecte groene schutting maken die je op natuurlijke wijze veel privacy biedt. Groene hagen geven de tuin sfeer en brengen in de zomer je tuin tot leven. In de winter brengen ze een rustige kleur in de tuin. Bovendien biedt een haag bescherming en nestgelegenheid aan verschillende soorten tuinvogels. Vanwege hun natuurlijke uitstraling geven ze ook een minder opgesloten gevoel dan muren en schuttingen. Een groene haag is vaak de meest budgetvriendelijke oplossing voor een erfscheiding. Er zijn verschillende soorten haagplanten, de meest geschikte zijn: de beukenhaag, de buxushaag, de laurierhaag, de coniferenhaag, de ligusterhaag en de taxushaag. Een groene haag als tuinafscheiding kent één nadeel. Namelijk dat een haag groeit en dus regelmatig onderhouden moet worden. Voor de echte tuinliefhebbers kan dit natuurlijk ook een voordeel zijn.

+ moodboard

Schanskorven

Schanskorven als tuinafscheiding zijn enorm in populariteit gestegen. Schanskorven, ook wel steenkorven genoemd, zijn korven, cilinders of andere omhullingen die met grond, zand of steenachtige materialen gevuld worden. Een schanskorf is modieus, goedkoop en duurzaam. Ze zijn erg van deze tijd en voegen een decoratief element aan je tuin toe. Het mooiste van alles is dat schanskorven erg eenvoudig te installeren zijn en ze erg weinig onderhoud vergen. Bovendien bepaal je zelf uit welke kleuren je tuinafscheiding bestaat, omdat je zelf de steenachtige materialen kiest waarmee je hem vult.

+ moodboard

Gebruik van klimplanten

Nog zo’n manier om extra groen aan je tuin toe te voegen: klimplanten in combinatie met je tuinafscheiding. De naam zegt het al, een klimplant is een plant die langs je tuinafscheiding omhoog “klimt”. Het maakt hierbij niet uit van welke tuinafscheiding je gebruik maakt. In combinatie met een houten schutting wordt een mooie kleurcombinatie met het hout gecreëerd. Bij bijvoorbeeld een dubbelstaafmat hekwerk klimt de plant weer mooi tussen de vierkante vakjes door. Daarnaast kan er ook nog uit verschillende soorten klimplanten gekozen worden. Klimplanten zorgen dus voor extra decoratie, kleur én een meer natuurlijke uitstraling van je tuin. Kortom, genoeg mogelijkheden om je tuinafscheiding te onderscheiden van andere tuinafscheidingen.

+ moodboard

Bekijk meer blogs »

Redactie TuinTuin

Moodboards van Redactie TuinTuin

feedback Switch to English