Slot Zuylen

Slot Zuylen is een van de oudste kastelen aan de Vecht, net buiten de stad Utrecht. Je maakt hier kennis met de wooncultuur en het dagelijks leven van de Utrechtse adel.

+ moodboard
Loop door het ongeschonden kasteel met aangrenzende historische tuin en waan je even in een andere tijd. Welke bijzonderen planten weet jij te spotten?

+ moodboard
Het kasteel heeft een rijke familiegeschiedenis met invloedrijke bewoners, waarin sterke vrouwen een prominente rol spelen, zoals schrijfster Belle van Zuylen. Een Nederlandse achttiende-eeuwse Franstalige schrijfster en componiste.

+ moodboard
Belle schreef brieven, (zelf)portretten, fabels, novelles, pamfletten, toneelstukken, opera's en liederen.  Misschien wordt jij ook wel geinspireerd door deze creatieve omgeving!

+ moodboard
In het kasteel is de oorspronkelijk inventaris bestaande uit boeken, schilderijen, meubilair, kostuums, foto’s en huishoudelijke voorwerpen te bewonderen.

+ moodboard
Daarnaast sieren kunstschatten zoals schilderijen van Gerard van Honthorst, een kamervullend gobelin, zeldzaam glaswerk en Chinees porselein het huis.

+ moodboard
Slot Zuylen is het hele jaar door open voor rondleidingen, evenementen, concerten, kinderfeestjes, huwelijken, locatieverhuur, en voor lunch en high-tea in het museumcafé.

+ moodboard
Het is dan ook mooi in elk jaargetij, dus geen excuus om niet te gaan in de winter.

+ moodboard
Elke eerste zondag van Oktober is er de jaarlijkse herfstdag! Deze staat volledig in het teken van liefde voor de tuin en tuinieren. Er is veel te doen op het landgoed. Diverse standhouders bieden een groot aanbod van heerlijke (biologische) delicatessen en streekproducten.

+ moodboard
En voor wie liever zelf de producten teelt, zijn er veel mensen die advies kunnen geven over de optimale verzorging van groen. Het starten en onderhouden van de (moes) tuin is dankzij het diverse aanbod nooit zo gemakkelijk geweest!

+ moodboard
En terwijl de volwassenen zich daarmee bezig houden, kunnen de kinderen deelnemen aan een speciale speurtocht of knutselen in de knutselhoek. Een bijzonder feest dus voor groot en klein. Dit jaar (2018) op 7 Oktober van 11.00 tot 17.00. Kijk voor meer informatie op de website .

+ moodboard

Bekijk meer blogs »

Redactie TuinTuin

Moodboards van Redactie TuinTuin

feedback Switch to English