Een zwembad in stijl van je tuinontwerp

Wat is het heerlijk om op een warme zomerse dag een duik te nemen in je eigen privézwembad! Wél is het verstandig om je goed te oriënteren voordat je een zwembad gaat aanschaffen. Het is een hele omslag voor de uitstraling van je tuin. Afhankelijk van zaken als je (bestaande) tuinontwerp, stijl en tuinoppervlakte kun je kijken welke soorten zwembaden er op de markt zijn die aansluiten bij je smaak en budget. Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij kopen van een zwembad, waar we je graag bij assisteren.

+ moodboard

Een zwembad in verschillende tuinstijlen integreren

Of je nu een landelijke, lounge-, wellness- of kindertuin bezit of in je gedachten hebt ter toekomstig ontwerp, kun je in alle gevallen wel een passend tuinontwerp maken met een zwembad. Heb je een kindertuin, dan zul je uiteraard rekening moeten houden met de kindvriendelijke aspecten, zoals hekjes, zwembaddiepte et cetera.

+ moodboard

We focussen ons nu even op één van de grootste tuintrends van de afgelopen jaren: de loungestijl.

Grote trend: loungetuin voorzien van zwembad

Een loungetuin is ervoor bedoeld om een relax-omgeving neer te zetten zodat jij en je partner na lange werkdagen lekker kunnen bijkomen. Kinderen kunnen in een loungetuin ook heerlijk hun gang gaan, omdat door de minimalistische aard van loungetuinen alles mag en alles kan. Je hebt er weinig onderhoud aan hebt en dat het past bij zowel grote als kleine tuinen. Nu volgen enkele onmisbare elementen die je op weg kunnen helpen bij het design'en van een loungetuin:

● Een strak stukje gazon of het gemak van kunstgras.

● Strak terras van moderne grote tegels zonder ruimte voor onkruid.

● Meer natuurlijke uitstraling? Kies voor houten vlonders als alternatief.

● Breng groen op het toneel voor rust in je hoofd door wat winterharde beplanting.

● Maak een goed plan voor je tuinverlichting, zodat je tot in de late uurtjes kunt genieten van je relaxomgeving.

● Tuinmeubelen; laat alle elementen als verlengde van je woonstijl intreden, zo ook de meubelen in je tuin. Ter variatie hoef je het niet te houden bij een traditionele loungeset, maar kun je ook voor bamboe kiezen of hangmatten.

+ moodboard

Last but not least: het zwembad

Welk tuinontwerp het ook wordt, dien je goed na te denken over welk type zwembad je gaat aanschaffen. Ook een zwembad kopen doe je met de gedachte dat je bassin een verlengde wordt van de grote identiteit van je achtertuin. Laat je houten vlonders leggen, dan is een houten zwembad wellicht de ideale keuze qua uitstraling. Let wel dat de prijs sterk kan variëren. Hieronder de soorten zwembaden die te koop zijn:

● (Opblaasbaar) Intex zwembad
De ideale keuze als het op gebruiksgemak en budget aankomt.

● Houten zwembad
Qua styling één van de koplopers.

● Metalen zwembad
Iewat andere stijl, in lijn van de moderniteit van loungetuinen.

● Inbouw-zwembad
Top-of-the-bill, vakantie vieren in je eigen tuin. Met een prijskaartje.

Laat je vooral adviseren door experts om een weloverwogen keuze te maken.

Bekijk meer blogs »

Zwembadgigant
Over Zwembadgigant
feedback Switch to English