Tuinkussens

De tijd van lekker loungen in de tuin is weer aangebroken en dit kan natuurlijk niet zonder comfortabele kussens. Maar welke kies je, er is zoveel keus! Zoals in bovenstaande foto te zien is, zijn er zelfs kussens met LED verlichting. Dit artikel geeft je wat inspiratie en tips.

+ moodboard

Voor een zo’n rustig mogelijke look, kun je het beste kiezen voor kleuren met dezelfde tinten. Kussens in ongeveer dezelfde kleur als de bank, stoel of loungeset is het veiligst. Zoals op de foto hieronder. Het kan natuurlijk dat kleuren gaan vloeken of dat de uitstraling niet past bij de rest van de tuin.

+ moodboard
Als je het echter aandurft, kun je ook een beetje spelen met contrast. Een kleur kussen kiezen die eruit springt op je bank op stoel. Een simpel voorbeeld hiervan is een donkere bank en witte kussens. Je kunt dan zelfs nog met wat kleur spelen om een statement te maken wat opvalt in je tuin.

+ moodboard

Veel mensen gaan in de lente bijvoorbeeld voor pastelkleuren, zoals op de foto hierboven. In de zomer zijn kleuren zoals geel ook erg in trek. Dat geeft meteen een zomers gevoel aan je tuin. In combinatie met wit is het erg fris, maar ook met grijs staat het heel goed.

+ moodboard

Een andere optie is de Ibiza stijl, wat je bereikt door natuurlijke tinten met wit te combineren. Je waant je meteen op het mediterraans eiland. Kijk voor meer inspiratie in ons Ibiza blog .

+ moodboard

Aardetinten geven en natuurlijke materialen staan mooi in een natuurlijke tuin en stralen ook nog eens rust uit. Ga voor een ruime keus aan kussens eens naar de Tuinkussenstore .

+ moodboard

Ga je liever voor een iets warmere look? Probeer dan de bohemian stijl uit. Denk hierbij aan veel printen met warme tinten zoals oranje, bruin, rood, oker, zwart gecombineerd met wit en groen. Hoe meer mix en match hoe beter.

+ moodboard

Dit geld trouwens sowieso, voor degene die het aandurven. Verschillende patronen en materialen staan erg leuk bij elkaar. Als de kleuren maar in hetzelfde pallet voorkomen, zodat het niet vloekt. Linnen staat bijvoorbeeld erg luchtig in de zomer, maar het vormt ook een leuk contrast met een wollen kussen.

+ moodboard

Bekijk meer blogs »

Redactie TuinTuin

Moodboards van Redactie TuinTuin

feedback Switch to English