Fleur je vlaggenmast op met deze tips

Een vlaggenmast wordt vaak gebruikt door bedrijven om de herkenbare vlag met het logo in te hangen. Maar een mast in je eigen tuin kan natuurlijk ook om de Hollandse vlag uit te hangen op belangrijke dagen, of om te laten zien hoe trots je bent op je provincie. Maar wat kan je nou verder met zo’n mast in je tuin? Een vlaggenmast hoeft helemaal niet saai te ogen. Met een beetje extra moeite kleed jij het landschap rondom de mast aan zoals jij wilt voor een uniek geheel.

+ moodboard

Landschap rondom de vlaggenmast

Er zijn veel verschillende manieren om het landschap rondom de vlaggenmast aan te kleden. Dit geeft zowel de vlaggenmast als de tuin een heel ander beeld. Met behulp van planten, tuinverlichting en andere accessoires kun je de vlaggenmast een hele andere stijl en aanzicht geven. Maak het landschap rondom de vlaggenmast zo groot als je zelf wilt. Kies bijvoorbeeld voor een cirkel met een diameter van 3 tot 4 meter. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om een vierkant of een andere vorm aan te leggen.

+ moodboard

Planten of tegels?

Gebruik planten om de omgeving rond de vlaggenmast verder aan te kleden. Kies zelf welke planten je wilt. Plaats bijvoorbeeld opvallende bloemen als viooltjes of fuchsia’s. Deze planten zien er niet alleen erg vrolijk uit, maar staan ook een lange periode in bloei. Als je geen groene vingers hebt, kun je natuurlijk ook grind of tegels rondom de vlaggenmast plaatsen. Dit zorgt ervoor dat het landschap optisch groter lijkt. Laat de tegels of het grind het liefst wel bij de stijl van de verdere inrichting van je tuin passen. Wanneer je een ratjetoe van verschillende stijlen gebruikt, kan dit chaotisch ogen. Heb je gekozen voor een klassieke stijl? Gebruik dan een paar ornamenten, een bankje met een sierframe of tegels met een symmetrische vorm om het gebied rondom de vlaggenmast te verfraaien.

+ moodboard

Laat altijd het licht schijnen

Wil je dat de vlaggenmast gedurende de avond ook goed te zien is? Zorg dan voor goede verlichting. Dit kan door middel van een aantal lantaarntjes in de tuin zelf, maar nog leuker is om ook in de mast zelf verlichting te bevestigen. Tegenwoordig is er ledverlichting verkrijgbaar voor vlaggenmasten. Dit is niet alleen een originele manier om het geheel nog extra op te laten vallen, maar ook een duurzame en energiezuinige optie. Je schuift als het ware de lamp om de mast heen. Op welke hoogte de lamp komt te hangen beslis je zelf. De ledverlichting zorgt voor een heldere en gelijkmatige verlichting rondom je vlaggenmast zonder dat de lampen veel ruimte innemen. De lichtbron zit namelijk direct onder de vlag, dit zorgt voor optimale zichtbaarheid van de mast.

+ moodboard

Welke vlag?

Niet geheel onbelangrijk is de keuze van de vlag die in je vlaggenmast komt te hangen. Ga je voor de nationale vlag van een land? Of om de vlag van de provincie? Een vlag zelf laten bedrukken met bijvoorbeeld het logo van je bedrijf is ook nog een optie. Deze kan je gebruiken voor de promotie van je bedrijf, maar je kunt op deze manier ook laten weten dat er een leuk evenement of belangrijk feest aan zit te komen.

+ moodboard

Bekijk meer blogs »

Redactie TuinTuin

Moodboards van Redactie TuinTuin

feedback Switch to English