Creatief met kunstgras

De winter is nu echt voelbaar en dat betekent dat je gras ook weer veel te verduren krijgt. Als je niet oppast, met bladeren en te lang gras, kun je zomaar in het voorjaar geen gras meer hebben. Niet onterecht nemen daarom veel mensen dan ook kunstgras. En als je dan toch bezig bent, waarom niet meteen iets creatiefs aanleggen. Hierbij een paar toffe voorbeelden ter inspiratie.

+ moodboard

Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt en je fantasie de vrije loop laten. Dat hebben de eigenaren van deze loungestoelen ook gedaan.

+ moodboard

Je kunt ook met verschillende vormen spelen. Zoals de rechthoek in de eerste foto of een meer organische vorm zoals hieronder. Deze S-vorm is zeer geschikt is voor een natuurlijke uitstraling.

+ moodboard

Strakke lijnen zijn geschikt voor een moderne tuin. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van geometrische vormen zoals de ruit en de driehoek. Dit zorgt voor een ruimtelijk effect, dus zeker een aanrader voor de kleinere tuin.

+ moodboard

Een andere geometrische vorm die zorgt voor ook ruimtelijk gevoel, is de cirkel. Een voordeel is dat er nog ruimte overblijft in de hoeken. Ideaal voor beplanting of een mooie zitplek in de zon. Heb je een zeer smalle tuin, zoals veel mensen in Nederland, denk eens aan een ovaal!

+ moodboard

Tip: denk ook eens aan verschillende overlappende cirkels.

Een leuke eigenschap van kunstgras is natuurlijk dat het je tegels niet overwoekerd. Ideaal en bovendien reden om outside the box the denken op het gebied van tegels. Leg verschillende patronen aan ter decoratie, zoals op de foto hieronder, of maak mooie paden door je hele tuin voor een romantisch effect.

+ moodboard

Waar mensen vaak niet aan denken, maar wat wel erg mooi staat, zijn bomen in het kunstgras. Doordat dit met echt gras ook gebeurt, geeft het een natuurlijke uitstraling. Daarbij ook meer speling in het ‘designen’ van je tuin met kunstgras .

+ moodboard

En denk je nu ‘Ja ik ben helemaal om’ en kun je niet meer zonder het gevoel van kunstgras tussen je tenen, dan hebben we hier het ideale product voor jou.

+ moodboard

Veel creatief-denk-plezier!

Bekijk meer blogs »

Redactie TuinTuin

Moodboards van Redactie TuinTuin

feedback Switch to English