Schutting decoratie | TuinTuin

Schutting decoratie: 12 creatieve voorbeelden

Het leuke van schuttingen of tuinschermen is dat je de decoratie zo gek kunt maken als je zelf wilt. Er zijn oneindig veel opties en voor elke soort tuin er wat wils. Wij zetten een paar ideeën op een rijtje.

+ moodboard

1. Gebruik van licht

Of het nu kaarsjes zijn of decoratief licht zoals kerstlichtjes, je kunt je schutting er goed mee opfleuren. Het geeft sfeer aan je tuin op de donkere avonden.

+ moodboard

2. Muur van gras

Het voorbeeld van thinking outside the box, want gras hoeft natuurlijk niet alleen maar verticaal gebruikt te worden. Het staat erg natuurlijk op een schutting en het is met grasmatten relatief makkelijk te bevestigen.

+ moodboard

3. De hanging basket

Een klassieker die eigenlijk altijd mooi staat in de tuin, maar ook aan de schutting dus. Je kunt goed variëren per seizoen met de kleuren en textuur van de planten. Daarnaast kan ook de mand zelf worden aangepast aan het soort tuin.

+ moodboard

4. Klimop schutting

Zoals te zien op de foto hieronder kan klimop heel mooi de hele schutting wegwerken. Echter is het ook heel goed in vormen te snoeien als je het netjes bijhoudt. Zo kun je er veel creativiteit in kwijt.

+ moodboard

5. Draadkunst

Deze creatieve trend kan ook in de tuin worden toegepast, leuk op de schutting dus. De enige benodigdheden zijn spijkers en draad. Een dier, een cactus, een mooi woord…wat voor leuks verzin jij?

+ moodboard

6. Een schutting met fruitkistjes

Erg leuk voor een rustieke uitstraling: het fruitkistje. Je kunt ze vullen met houtblokken voor een stoere uitstraling of gezellig met accessoires. Daarnaast kun je ze ook nog verven om ze aan de passen aan je persoonlijke stijl.

+ moodboard

7. Liefelijk met de klimroos

Voor de natuurlijke ‘look’ en romantische sfeer is de klimroos perfect. Het brengt minder schade toe aan je schutting dan de klimop en ziet er bovenal heel liefelijk uit.

+ moodboard

8. Een andere blik op de tuin

Een leuk idee en meteen een vorm van recyclen: oude blikjes vullen met planten en aan de schutting hamgen. De vorm of grootte van de blikjes maakt niet uit, daar kun je juist mee variëren. Ook met de kleur overigens. Kies elke kleur die je maar wilt of verander per seizoen, maar zorg wel dat je ze verft om roest tegen te gaan.

+ moodboard

9. De tuinposter

De manier om je tuin te personaliseren en op te vrolijken is de tuinposter. Makkelijk te bevestigen en snel te bestellen bij TuinposterOpMaat . Een natuurlijke foto of een foto van het gezin, het is helemaal aan jou. Bij het moederbedrijf FotoCadeau zijn soortgelijke producten te vinden voor binnen. Tip: Betrek buiten met binnen door een natuurlijke foto dicht bij het raam te hangen.

+ moodboard

10. Schattige regenlaarsjes

Het is een bekendere foto op het internet, de kinderlaarsjes aan de schutting. Het ziet er super gezellig uit met leuke plantjes erin en er kan veel mee gevarieerd worden.

+ moodboard

11. Gebruik een oud raamkozijn

Onder het mom van niks weggooien, is dit een interessant creatief idee waar je volledig je persoonlijke draai aan kan geven. Je kunt ook nog een gat maken in de schutting en het raamkozijn gebruiken waar het oorspronkelijk voor bedoelt is.

+ moodboard

12. Spiegelbeeld

Spiegels kunnen een ruimte grote doen lijken. Daarnaast kan het een speelse uitstraling geven als je verschillende vormen en kleuren gebruikt.

+ moodboard

Tip: je kunt dit idee ook nog combineren met het vorige kopje, waar we een oud raamkozijn hergebruikten. Voor een grappig effect.

+ moodboard

Bekijk meer blogs »

Redactie TuinTuin

Moodboards van Redactie TuinTuin

feedback Switch to English