De voordelen van een kunstgazon

Een grasveld in je tuin is prachtig. Het levendige groen ziet er veel gezelliger uit dan bestrating of kiezels. Maar wat als je eigenlijk helemaal niet houdt van grasmaaien? Wat als je wel een mooi gazon wilt, maar liever geen klusjes doet in de tuin? Dan ga je voor een kunstgazon. Alle voordelen van gras, zonder de nadelen!

+ moodboard

Je verdient het snel terug

Een van de grootste voordelen van een kunstgazon is dat je het gazon vrij snel terugverdient. Een kunstgazon laten aanleggen is niet gratis, maar je krijgt er veel voor terug. Je hebt op de lange termijn namelijk niets meer nodig, terwijl je een gewoon gazon moet onderhouden. Je hebt een maaimachine nodig, een trimmer, kunstmest en ga zo maar door. Een kunstgazon verdient zichzelf binnen vijf jaar terug, daarna is het goedkoper dan levend gras.

+ moodboard

Je hebt geen onderhoud

Wanneer een kunstgazon eenmaal in de tuin ligt, hoef je er niets meer aan te doen. Een of twee keer even opharken of afspuiten is voldoende. Terwijl je bij levend gras veel meer werk hebt. Het gras moet dan gemaaid worden, je moet het bemesten en je hebt onkruid te verwijderen. Elk seizoen kost het heel wat werk, terwijl je met een kunstgazon meteen een onderhoudsarme tuin hebt.

+ moodboard

Het is altijd mooi

In de winter wordt levend gras geel en dof. De tuin ziet er saai en levenloos uit. Veel mensen vinden dit deprimerend en ze wachten wanhopig op het voorjaar. Bij een kunstgazon is dat niet nodig: het ziet er altijd levend en gezond uit. Het geeft vooral in de wintermaanden veel meer sfeer in de tuin dan een levend grasveld. En vergeleken met bestrating of kiezels, ga je er qua sfeer altijd op vooruit.

+ moodboard

Het ziet er levend uit

Er zijn verschillende soorten kunstgras. Bij de goedkopere varianten zie je al van grote afstand dat het nep is. Maar bij de betere soorten zie je het verschil niet of nauwelijks. Goed imitatie gras is niet van echt te onderscheiden, alleen wanneer je eraan voelt. De buurman zal dus razend jaloers zijn op jouw grasmat, zonder door te hebben dat je er niks voor hoeft te doen. Doe hier inspiratie op voor het vinden van een mooie vorm van kunstgras.

+ moodboard

Perfect in de moderne onderhoudsarme tuin

Een kunstgazon heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Het slijt nooit, is onderhoudsvrij en ziet er prachtig uit. Het behoudt altijd zijn strakke randen en afwerking, dus je hebt alle vrijheid om te spelen met verschillende kleuren, combinaties en texturen in de tuin. Het is vooral een mooie oplossing voor moderne en onderhoudsarme tuinen, hoewel het kunstgras ook veel voorkomt in andere tuinsoorten. Van goedkoop kunstgras tot een prachtig luxe kunstgazon: welk grasveld past het mooiste in jouw tuin?

Bekijk meer blogs »

Redactie TuinTuin

Moodboards van Redactie TuinTuin

feedback Switch to English