Tuinsets, Loungesets voor in de tuin | TuinTuin

​Tuinsets die je tuin een gezellige uitstraling geven

Wil je wat meer gezelligheid in je tuin, dan kun je dat op veel manieren bereiken. Soms is het nodig om de tuin flink onder handen te nemen: andere planten of een andere lay-out kunnen een heel verschil maken. Maar in veel gevallen kun je dit ook op een simpelere manier bereiken. Bijvoorbeeld met een nieuwe tuinset. Dit heeft meer invloed op de uitstraling van de tuin dan veel mensen denken.

+ moodboard

Lekker loungen

Breng je het liefst zoveel mogelijk tijd door in de tuin? En hang je graag lekker onderuit gezakt op een comfortabele bank? Dan ga je voor een tuinset lounge . Dit bestaat uit een kleine, lage tuintafel en een of meer luxe loungebanken. Met een rotan loungeset krijg je al snel een gezellige uitstraling in de tuin. Zorg voor een goede plek om schaduwrijk te loungen of kies voor een grote parasol in de zomer.

+ moodboard

Gevlochten tuinstoelen

Een tuinset bestaat meestal uit een eettafel en een aantal stoelen. De stoelen kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn. Zo zijn er veel plastic varianten, maar kun je ook kiezen voor houten of zelfs betonnen tuinstoelen. Wil je een echt gezellige sfeer in de tuin, dan ga je voor gevlochten tuinstoelen. Het vlechtwerk heeft een natuurlijke kleur en uitstraling, waardoor het past in elke tuin.

+ moodboard

Robuuste houten tuintafel

Niet alleen tuinstoelen hebben invloed op de uitstraling van de tuin: ook de keuze voor een tuintafel maakt veel verschil. Kies je bijvoorbeeld voor een strak kunststof model, dan krijg je automatisch een moderne uitstraling.

+ moodboard

Maar wil je een knusse uitstraling in de tuin, dan kun je beter kiezen voor een robuuste houten tuintafel. Ga voor een tuintafel die bestand is tegen een stootje, bijvoorbeeld een tafel van hardhout met FSC keurmerk . Zo’n tuintafel is niet alleen mooi, maar gaat ook nog eens lang mee en is duurzaam geproduceerd.

+ moodboard

Er zijn heel veel tuinsets en allemaal geven ze je tuin een andere uitstraling. Dat is voor een deel afhankelijk van de tuin die je hebt, maar ook van het materiaal waarvan de tuinmeubels gemaakt zijn. Daarnaast kun je het geheel nog af stylen met behulp van comfortabele kussens.

+ moodboard

Een vaasje bloemen op de tafel en voilá: je tuin is een stuk gezelliger!

Bekijk meer blogs »

Redactie TuinTuin

Moodboards van Redactie TuinTuin

feedback Switch to English