Sfeer creëren in je tuin

Wij tuinliefhebbers streven naar een mooie tuin. Maar is het dan ook automatisch gezellig? Niet per se. Als er niets wordt gedaan om extra sfeer aan de tuin te geven blijft het een koude en ongezellige boel. Gelukkig is het niet zo moeilijk. Zelfs een strakke, minimalistisch ingerichte tuin wordt in no time gezellig met deze handige tips!

+ moodboard

1. Sfeerverlichting

Als er iets is dat sfeer geeft in de tuin, is het wel goede verlichting. Dit is vaak een combinatie van direct en indirect licht. Dit voorbeeld laat dat mooi zien. Op de tafel staan gezellige kleine lampjes en in de haard gloeit een vuurtje. De buitenkeuken zelf wordt verlicht door middel van indirect strijklicht en de verlichting van het zwembad is netjes weggewerkt uit het zicht. Zo krijg je een heerlijke, knusse sfeer in de tuin met behulp van de juiste buitenlampen .

+ moodboard

2. Water geeft sfeer

De vogels fluiten, de zon schijnt lekker en op de achtergrond klatert er een watervalletje. Water geeft heel veel extra sfeer in de tuin, zonder dat je er veel voor hoeft te doen. Denk bijvoorbeeld ook aan een gezellige vijver. Maar ook een simpel fonteintje zorgt door het geluid al voor gezelligheid in de tuin.

+ moodboard

3. Decoraties met planten

In een tuin horen planten. Ongeacht of je een klassieke tuin hebt, bent gegaan voor moderne lijnen of zelfs een minimalistische of onderhoudsvrije tuin hebt ingericht. Er passen altijd wat extra plantjes bij om sfeer te geven in de tuin. Denk aan gezellige bloempotjes, maar er zijn ook veel leuke decoraties met planten. Wat dacht je van zo’n mooie sierladder met bloemen of deze leuke wijnflessen met bloemen erin?

+ moodboard

4. Even relaxen

Wanneer wordt een tuin pas écht gezellig? Als je een geschikte plek hebt om lekker te relaxen. Dat kan al iets simpels zijn als een comfortabele ligstoel onder een parasol. Maar uiteraard kun je ook gaan voor een wat socialere indeling, bijvoorbeeld met een mooie loungeset. Of wat dacht je van deze prachtige combinatie met een gezellig vuurtje?

+ moodboard

Je ziet het... wat mooie verlichting, extra plantjes of leuke bloemetjes en een lekkere relax-plek toveren de tuin in no time om naar een sfeervolle tuin waarmee je kunt pronken. Ook in de kleine tuin is dat geen enkel probleem. Sterker nog, vaak is een kleinere tuin sneller sfeervol te maken dan een grote tuin, omdat het knusser is. In een grote tuin maak je vaker gebruik van grote terrassen en overkappingen of een veranda om toch wat beslotenheid en sfeer te creëren.

+ moodboard

Wees creatief en je tovert jouw tuin zo om!

Bekijk meer blogs »

Redactie TuinTuin

Moodboards van Redactie TuinTuin

feedback Switch to English