Tuin accessoires | TuinTuin

​De tuin aankleden met mooie accessoires

Mooie planten, goede tuinafscheiding, een leuk terras… Je kunt heel veel dingen gebruiken bij het inrichten van je tuin. Maar je bent pas echt klaar als je ook de accessoires hebt gevonden om de tuin helemaal aan te kleden. Zonder accessoires is zelfs de mooiste tuin nog een tikje sfeerloos en ongezellig. Accessoires maken het helemaal af. Ze maken te tuin gezelliger, knusser en comfortabeler. Bekijk deze 6 voorbeelden maar eens!

1. Originele bloempotten

Al eens nagedacht over je plantenbakken en bloempotten? Die kunnen erg leuk zijn als tuinaccessoire! Kies daarbij voor een origineel ontwerp of gebruik iets anders dan je zou verwachten. Zo heb je leuke en opvallende decoraties in de tuin, die niet eens zo duur hoeven te zijn.

+ moodboard

2. Hawaiian style

In de zomer is het heerlijk om van de tuin te genieten. Zeker met al die vrolijke accessoires die je hier ziet! Kies een vrolijke parasol, maak wat mooie felgekleurde pompons, dek de tafel met kleurrijke bloemen en je waant je in een tropisch land. Nu alleen nog de lekkere cocktail met parasolletje, dan ben je helemaal klaar voor de zomer.

+ moodboard

3. Relaxen met kussens

Kussens zijn de meest gebruikte woonaccessoires. Ze zijn ideaal om elke stoel en bank lekkerder te laten zitten. Bovendien staan ze natuurlijk ook nog eens heel gezellig! Neem bijvoorbeeld deze tuinset. Met de kussens kun je zorgen dat je kleur geeft aan je tuin.

+ moodboard

4. Subtiele accessoires

In dit geval zie je een prachtige tuin met een mooi houten terras. De beplanting is redelijk minimaal en de aankleding is heel subtiel gedaan: je ziet dat er veel kleine bloempotten met planten en bloemen erin zijn gebruikt. Een Green Egg, mooi servies en een buitenkraan. Deze accessoires staan niet centraal in de tuin, maar de tuin zou saai zijn als ze er niet waren.

+ moodboard

5. Opvallende accessoires

Naast subtiele accessoires heb je natuurlijk ook opvallende accessoires in de tuin. Je kunt ze vooral goed toepassen in een grote tuin, want in een klein tuintje kunnen ze snel wat overheersend zijn. Neem deze prachtige hangmanden met felgekleurde bloemen. Ze zijn super vrolijk en heel gezellig. Bij een kleine tuin hang je er eentje op, bij een grote tuin meerdere.

+ moodboard

6. Tuinverlichting als accessoire

Accessoires zijn per definitie decoratieve, handige objecten. Ze hebben een dubbele functie: ze hebben een praktisch doel en ze zijn mooi. Dat kun je zeker zeggen van deze tuinverlichting. Het leuke is dat er verschillende soorten verlichting zijn gebruikt. Zo zie je weggewerkte spots die alleen strijklicht geven, maar ook andere verlichting die duidelijk zichtbaar is. De combinatie zorgt voor perfecte verlichting als het donker wordt en voor mooie decoraties als het buiten licht is.

+ moodboard

Tuinaccessoires kunnen heel mooi zijn in de tuin. Ze geven gezelligheid, sfeer en extra uitstraling aan je tuin. Zeker in de zomer is dat prettig, want dan gebruik je veel vaker je tuin. Lekker buiten zitten in het zonnetje, genieten van een barbecue of gewoon buiten eten… Je tuin wordt een stuk leuker en gezelliger als je er wat leuke tuinaccessoires in toepast!

Bekijk meer blogs »

Redactie TuinTuin

Moodboards van Redactie TuinTuin

feedback Switch to English