Houten schutting: 10x inspiratie

door HomingXL

Houten schuttingen zijn een prachtige toevoeging aan je tuin of dakterras. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden op het gebied van schuttingen. Van lage hekjes tot hoge gesloten schuttingen en van een eenvoudige rechte lijn tot prachtig gevormde trellis: je hebt enorm veel keuzemogelijkheden als je op zoek gaat naar een houten schutting . Op zoek naar inspiratie? Hier vind je 10 prachtige voorbeelden!

1. De ‘gewone’ houten schutting

De ‘gewone’ houten schutting zie je heel vaak terug. Hij is opgebouwd uit verscheidene losse schutting planken en kan zowel verticaal als horizontaal worden uitgevoerd. Deze schutting zie je heel veel als grensschutting tussen tuinen, want hij biedt veel privacy .

+ moodboard

2. Patroonschutting met hoogteverschil

Deze schutting lijkt qua opbouw sterk op de vorige schutting. Het verschil is dat de schutting nu regelmatig wordt onderbroken door de palen die een opvallende andere kleur hebben. Bovendien laat deze schutting zien dat ook hoogteverschillen geen enkel probleem zijn!

+ moodboard

3. Betonnen palen

Een schutting wordt tegenwoordig ook vaak gezet met betonnen palen ertussen. Niet alleen omdat beton zo sterk en robuust is, waardoor de schutting meestal langer meegaat: beton kan ook erg mooi zijn! Vooral in de moderne tuin zien we steeds vaker schuttingen met betonnen palen ertussen.

+ moodboard

4. Betonnen frame

Nog opvallender dan de betonnen palen tussen de schutting, is de volledige betonnen frame-constructie. Dit geeft de schutting een heel mooie en elegante uitstraling. Tegelijkertijd bevordert dit de levensduur van de schutting: de schutting gaat veel minder snel rotten en zal heel wat jaartjes extra meegaan.

+ moodboard

5. Doorkijkschutting

Een heel ander type schutting is de doorkijkschutting. De schutting is vooral praktisch als je graag een mooie tuinafscheiding (en privacy) wilt, maar wel een open effect wilt bereiken. De doorkijkschutting is bijvoorbeeld ideaal aan het water: je kunt zelf wel het water zien, maar mensen op bootjes kunnen jou niet zomaar zien als je zit te zonnen op het terras.

+ moodboard

6. Doorkijkschutting met schuine delen

Als je een klein, gezellig zithoekje wilt hebben met privacy, maar je wilt je tuin verder open houden, kun je kiezen voor de doorkijkschutting met schuine delen. Zo heb je tegelijkertijd privacy en een open effect in de tuin.

+ moodboard

7. Gebogen trellis

Oorspronkelijk was open trellis vooral bedoeld om planten tegen te laten groeien. Tegenwoordig wordt trellis ook veel gebruikt als afwerking van houten schuttingen. De gebogen lijn geeft de schutting namelijk een prachtige elegante uitstraling.

+ moodboard

8. Rechte trellis

Heb jij een moderne tuin en wil je graag de strakke lijnen behouden? Ook dan is een afwerking van trellis een goede optie. Je kiest dan juist voor rechte lijnen en een wat strakkere afwerking. Ook deze schutting kan in allerlei kleuren worden geschilderd.

+ moodboard

9. Windbreakers

Wil jij eigenlijk het liefst een open uitzicht hebben naar alle kanten, maar zit je op de wind? Dan is het een optie om te kiezen voor windbreakers. Dit is een open systeem van houten balken, maar in plaats van een houten schutting kun je er doek tussen hangen om zo de wind te vangen.

+ moodboard

10. Half open schutting

Uiteraard is de mooiste schutting voor het laatst bewaard. Deze schutting is half open gelaten, zodat je nog steeds een prachtig uitzicht hebt. In feite is deze schutting veel meer bedoeld als decoratie dan als manier om privacy in je tuin te hebben!

+ moodboard

Afhankelijk van je woonsituatie en je persoonlijke wensen is er altijd wel een schutting die bij jou past. Bij HomingXL.nl vind je nog veel meer voorbeelden van houten schuttingen en hekken. Elk van deze houten schuttingen is gemaakt van hout dat afkomstig is uit de duurzame houtproductie . Zo kun jij optimaal genieten van je tuin, terwijl je weet dat het ook nog eens milieuvriendelijk is!

Bekijk meer blogs »

HomingXL
Over HomingXL
HomingXL is een bedrijf met jarenlange ervaring in tuinproducten en een ruim assortiment. Bekijk profiel
feedback Switch to English