​Creëer een kerstsfeer in je tuin!

Creëer een kerstsfeer in je tuin!

Ideeën voor een prachtige kersttuin en enkele voorbeelden ter inspiratie.

+ moodboard

Het mooie aan de feestdagen is dat de tuin een magische uitstraling kan krijgen. Excessieve aankleding met kitscherige spullen hoeft van mij niet en ook een groot opblaas rendier op het dak laat ik aan me voorbij gaan… maar de kerstdagen gaan voor mij wel echt leven als ik decoratie in de tuinen zie.

In de koude donkere winternachten zijn decoratieve reminders als twinkelende lichten of enkele kaarsen soms al genoeg om je huis een feestelijke aanblik te geven. En wacht niet te lang met de make-over, want voor je het weet zijn de feestdagen voorbij.

+ moodboard

Wij hebben speciaal voor jou een paar leuke en simpel uit te voeren ideetjes opgeschreven!

#1 Kerstboom in de tuin

Behalve een kerstboom in de woonkamer, staat de boom natuurlijk ook prachtig in de tuin. Hierdoor verbind je binnen ook nog eens met buiten. Leef je helemaal uit met versieringen en lichtjes (die tegen de kou kunnen) of maak er gezellig een gezamenlijke bezigheid van met de familie.

+ moodboard
Tip: heb je geen stroom buiten? Gebruik lichtjes op batterij.

#2 Versier je balkon

Zowel de mensen met tuin als de mensen zonder, kunnen hun eigen winterwonderland creëren. Het balkon is de uitgelezen plek om lichtjes op te hangen, kersttakken te draperen en potten met kerstgroen neer te zetten. Ook tuinkabouters staan erg schattig in deze tijd van het jaar, bovendien zijn ze erg leuk als kerstcadeau .

+ moodboard
Tip: met een timer kun je ervoor zorgen dat de lichtjes iedere dag automatisch uit en aan gaan

#3 Vrolijk de entree op

De voordeur is het eerste wat mensen zien en je maakt natuurlijk maar één keer een eerste indruk. Versier daarom de entree met wat bloempotten met kerstgroen of lantaarns op de grond. Of ga voor de klassieke kerstkrans op de voordeur. Deze kun je kopen bij de bloemist of het tuincentrum, maar je kunt het ook heel gemakkelijk zelf maken.

+ moodboard

#4 Maak ook gebruik van de tuinmeubels

Een andere plek waar de kerstkrans gebruikt kan worden is op de tuintafel. Leg er wat andere kerstdecoratie bij (zoals lantaarns, schalen met mos, besjes en dennenappels) en je hebt iets heel leuks om op uit te kijken vanuit je warme woonkamer.

+ moodboard

#5 Maak je eigen kerst hanging basket

Je kunt hanging baskets in de winter vullen met hulst en andere groenblijvende planten. In combinatie met cederhout, kerstballen en twinkelende verlichting zijn hanging baskets juist ‘s winters alleraardigst om te zien.

+ moodboard

#6 Geef een tuin cadeau voor kerst

Behalve de tuin opvrolijken in de winter, gaat het met kerst natuurlijk ook om het opvrolijken van de mensen in je omgeving. En wat is er nou beter dan jouw passie voor tuinen door te geven? Met een mini tuintje kun je jouw vrienden introduceren aan het tuinieren.

Tip: voordat je de bovenstaande ideeën uit gaat voeren, vergeet niet om je tuin winterklaar te maken

+ moodboard

Onderstaand hebben we nog enkele leuke voorbeelden op een rijtje gezet.

Laat je inspireren en bewaar aansprekende foto’s in je eigen moodboard. Een account aanmaken op TuinTuin is geheel kosteloos en duurt 1 minuut.

+ moodboard

Een boom van licht

+ moodboard

Schattige boompjes op pot

+ moodboard

Een sneeuwman van bloempotten

+ moodboard

Creative vorm van verlichting

+ moodboard

Maak je eigen houten sneeuwman


Veel decoreer plezier!

Bekijk meer blogs »

Jetske Littooy
feedback Switch to English