Eigen sauna in de achtertuin is populair

De afgelopen jaren is het saunapubliek groter en jonger geworden. Onderzoek leert dat het grootste deel van de bezoekers voor ontspanning of plezier naar de sauna gaat. Een kleinere groep doet het vooral vanwege de gezondheid.

Zoekvolumes op TuinTuin laten zien dat de interesse in 'sauna's' en 'barrelsauna's' de laatste jaren veel sneller is gestegen. Een goede aanleiding om bezoekers in een gastartikel te inspireren met de achtergrond en mogelijkheden van deze categorie buitensauna's.

Waarom zijn buitensauna's populair?

Het grote voordeel is dat je de ontspanning naar je eigen achtertuin haalt. Het scheelt niet alleen geld en reistijd, het is ook veel meer ontspannend. Je hoeft nooit meer naar een overvolle commerciële sauna en ook even 10 minuten genieten van de sauna behoort ineens tot de mogelijkheden.

Het unieke van een barrelsauna in je achtertuin is dat je rustig buiten kunt afkoelen in de buitenlucht. Dat geeft toch een heel ander gevoel dan binnenshuis. Je kunt een sauna in principe overal neerzetten, dat scheelt binnenshuis natuurlijk ook ruimte.

+ moodboard

Wat is een barrelsauna?

Een barrelsauna valt op door haar karakteristieke ronde vorm. Barrel is Engels voor 'vat' of 'ton'. Het voordeel van een ronde sauna is dat het minder ruimte in de tuin kost en er veel mooier uitziet dan traditionele vierkante blokken. Daarnaast scheelt het energie en is deze buitensauna ook 25% sneller op temperatuur dan een vergelijkbare vierkante sauna.

+ moodboard

Maatwerk bij Welvaere

Kwaliteit staat centraal bij Welvaere. We gebruiken uitsluitend hoogwaardige producten die in Europa worden gemaakt. Dat is ook de reden dat wij met Siberisch sparrenhout en thermohout werken . Wij leveren maatwerk, je kunt de sauna geheel ontwerpen of inrichten naar je eigen wensen. Grotere ramen, kleinere ramen of een ander dak... het behoort allemaal tot de opties. Onze barrelsauna past daarom bij iedere tuin.

+ moodboard

Je vindt de barrelsauna's in verschillende groottes, van 210 centimeter tot 400 centimeter. Ook kun je een veranda en kleedruimte toevoegen. Je kunt kiezen uit de houtsoort, diameter en zelfs de kleur van het dak. Personaliseer de buitensauna geheel naar je eigen wensen. Het monteren en leveren is gratis.

+ moodboard

Daarnaast kun je accessoires toevoegen om het feest compleet te maken. In bijpassende stijl vind je bijvoorbeeld een hoofdsteun, ruggensteun, dompelbad, geuren, opgiet-emmers en emmers met led-verlichting.

Stijlvolle kachels

De sauna's worden standaard uitgerust met elektrische kachels en je kunt daarbij kiezen uit twee soorten designs:

  1. Harvia VEGA, onze standaard kachel met voldoende kracht en een roestvrijstalen uiterlijk
  2. Harvia Cilindro, een stijlvol robuust open design en hogere temperaturen met de lavastenen

+ moodboard

Voor de ultieme ontspanning kun je ook kiezen voor de traditionele houtgestookte kachels, keuze uit twee knisperende kachels:

  • Harvia M2, klassiek ontwerp met een glazen deurtje in een mat zwarte kleur
  • Harvia Legend, in deze gietijzer kachel met zwart metalen frame passen veel stenen

+ moodboard

Tips om goed te ontspannen

Uit Fins onderzoek, gepubliceerd in The Journal of the American Medical Association, blijkt dat het gebruik van de sauna zorgt voor een kleinere kans op hart- en vaatziekten en hartaanvallen.

Aanvullende voordelen ziet men in het gunstige effect op de huid, stofwisseling, verkoudheid, spier- of gewrichtsklachten en natuurlijk de geest. Veel mensen hebben moeite met ontspannen en dan is een sauna ideaal. Je kunt dit verder versterken door kruiden te gebruiken.

Veel gebruikte kruiden zijn:

  • Eucalyptus
  • Kamille
  • Lavendel
  • Rozemarijn

Meer weten?

Nog niet uitgekeken of wil je een eigen barrelsauna in de tuin? Meer informatie en tarieven vind je op Welvaere.nl

Bekijk meer blogs »

Welvaere.nl
Over Welvaere.nl
Dit bedrijf biedt verschillende hoogwaardige buitensauna's op maat die in Europa vervaardigd worden. Bekijk profiel
feedback Switch to English