​Stijlvol je terras verwarmen

De avonden comfortabel in je tuin doorbrengen? Groot gelijk, want voor het echte vakantiegevoel zit je zo lang mogelijk buiten met een wijntje. Bekijk de tips voor het stijlvol verwarmen van je terras.

Stijlvol je terras verwarmen?

In het Nederlandse klimaat is het eigenlijk al een prestatie op zich om comfortabel buiten te zitten, in de zon, uit de wind en dan ook nog eens met een fijne temperatuur. Door je terras te verwarmen verleng je het seizoen om buiten te zitten dan ook aanmerkelijk. Zo geniet je ook in het voorjaar, in de herfst en later in de avond nog van je tuin.

Wanneer je aan terrasverwarming denkt, denk je over het algemeen vooral aan praktische producten. Daarom bij deze dé trends voor 2016 op het gebied van het stijlvol verwarmen van je terras. Zodat je er niet alleen warm, maar ook nog een beetje leuk bij zit.

Dé 4 soorten terrasverwarming van 2016

Wanneer je lekker buiten wilt relaxen wil je natuurlijk niet tijden aan het prutsen zijn met het aansteken van je verwarming. Daarom hierbij een aantal gebruiksvriendelijke opties voor het verwarmen van je terras, die ook nog eens qua stijl een aanwinst zijn voor je terras. Welke terrasverwarming past bij jou?

1. Lounge vuurtafels

Sinds een jaar of twee zijn de lounge vuurtafels op gas in opkomst. En inmiddels zijn ze niet meer weg te denken! Want als iets stijlvol is bij je loungeset, dan is het wel een strakke vuurtafel. Je kunt kiezen voor een ronde, vierkante of rechthoekige variant, en een beton- of houtlook. En niet alleen in zwart of grijs, maar ook een frisse kleur als limegroen is mogelijk. Gasfles aansluiten, aansteken en klaar!

+ moodboard

+ moodboard

2. Barbecue/buitenhaard combinaties

Ga je voor authentieke buitengevoel, dan kies je voor een houthaardvuur. Maar dan in een stijlvolle verpakking, zoals een barbecue/buitenhaard combinatie met een strak design. En de haardblokken? Die leg je gewoon onderin, kortom een multifunctioneel meubelstuk voor je tuin.

+ moodboard

3. Hangende of vrijstaande heaters

Het meest eenvoudige is een hangende of vrijstaande heater die je gewoon met een stekker in het stopcontact stopt. Gemak dient de mens! Een hangende gebruik je bijvoorbeeld gewoon onder een parasol of partytent, een staande heater heeft wat meer vermogen en kan een groot oppervlak heerlijk verwarmen.

+ moodboard

+ moodboard

4. Authentieke vuurschalen

Een vuurtje op een vuurschaal zorgt voor verwarming, maar ook voor dat echte buitengevoel. Je hoort, ziet en ruikt het hout branden en knapperen, heerlijk! Qua budget de meest voordelige optie.

In de trend waarbij de tuin steeds meer een mooi ingerichte buitenkamer wordt, past ook het verlengen van de tijd die je buiten kan doorbrengen. En een terrasheater past daar perfect bij. De nieuwste producten op het gebied van terrasverwarming zijn niet alleen heel praktisch in het gebruik, maar zijn ook zeer stijlvol en bovendien snel aan en uit te doen. Gemak dient de mens!

+ moodboard

Auteur

Dit is een gastcolumn van Tuinmeubelland . Ook warme avonden beleven? Bekijk alle producten op de website van Tuinmeubelland .

Bekijk meer blogs »

Tuinmeubelland.nl
Over Tuinmeubelland.nl
Tuinmeubelland is een specialist met een grote collectie en snelle levering. Ontdek de vele loungesets, parasols, tuinkussens, stijlvolle accessoires en nog veel meer. Bekijk profiel
feedback Switch to English