Dé 5 Loungeset trends voor 2016

Loungen is het ultieme ontspannen in je eigen achtertuin. Inspiratie nodig voor het inrichten van je eigen ‘tuinkamer’? Bekijk hier dé 5 Loungeset Trends van 2016.

Een loungeset in je tuin?

Groot gelijk, want na een lange werkdag is ontspannen in de tuin optimaal genieten. Met een wijntje, mooi diner of gewoon met een boek op de bank. Wil je er ook relaxed bij zitten dit jaar? Dan maak je met een loungeset in je tuin een goed begin. Voordat je gaat rondkijken is het verstandig om eerst de ruimte goed op te meten waar de set komt te staan. Kijk naar het aantal zitplaatsen wat je nodig hebt en welke extra elementen je zou willen plaatsen. Daarnaast is een voorkeur voor uitstraling ook vaak bepalend. Ben je het romantische type en kies je voor een gevlochten wicker loungeset in een zachte kleur of ga je juist voor het strakke design van een trendy aluminium loungeset?

Dé 5 loungeset trends van 2016

Wanneer je op zoek bent naar een loungeset, kom je over het algemeen snel uit bij een lage loungeset. Oftewel, een lounge hoekbank met lounge tafel en een lounge fauteuil. Maar welke keuzes heb je anno 2016 eigenlijk?

  • 1. Weerbestendige loungesets: Het zeulen met kussens naar binnen en weer naar buiten is verleden tijd met een loungeset met weerbestendige kussens. Na een regenbuitje leg je de kussens op z’n kant en met een half uur zijn ze weer droog.

+ moodboard

  • 2. Loungeset met hoge tafel: Een lounge diningset is eigenlijk de perfecte combinatie van een loungeset en een hoge tuinset. De tafel is hoger, de zithoogte van de bank en fauteuil ook. Door de hoge zit kan je ook heerlijk dineren en heb je toch het comfort van het echte loungen! En eerlijk is eerlijk: het is een stuk handiger bij het opstaan.

+ moodboard

  • 3. Strakke aluminium loungesets: Echt design in je tuin? Kies dan voor een loungeset waarbij het aluminium frame heel duidelijk zichtbaar is met brede alu balken, voor een bijzonder luxe uitstraling.

+ moodboard

  • 4. ‘Strandhuis’ loungesets: Een strandhuis loungeset is geïnspireerd op de traditionele rieten strandstoeltjes van vroeger. Het is eigenlijk gewoon een loungeset met een verstelbare kap boven de bank. Zo zit je heerlijk uit de wind en in de zon.

+ moodboard

  • 5. Relaxfauteuils: Optimaal comfort voel je in een, met gasveer verstelbare, relaxfauteuil voor buiten. Hop, met de beentjes omhoog!

+ moodboard

Trendy of natuurlijke kleurstelling?

In de afgelopen jaren zagen we veel loungesets in donkere kleuren. Op dit moment zien we steeds meer lichtere kleuren. Maar nog wel steeds in natuurlijke tinten. Aangezien een loungeset vaak voor meerdere jaren in de tuin staat, zullen maar weinig mensen kiezen om een hele set in een opvallende kleur aan te schaffen. De trendy touch geef je met sierkussens in bijvoorbeeld mooie pasteltinten, met natuurprintjes of juist met felle effen kleuren. Laat de zomer maar komen!

+ moodboard

Auteur

Dit is een gastcolumn van Tuinmeubelland . Vergelijk loungebanken op de website van Tuinmeubelland .

Bekijk meer blogs »

Tuinmeubelland.nl
Over Tuinmeubelland.nl
Tuinmeubelland is een specialist met een grote collectie en snelle levering. Ontdek de vele loungesets, parasols, tuinkussens, stijlvolle accessoires en nog veel meer. Bekijk profiel
feedback Switch to English