Een opgeruimde tuin is een fijne tuin

De tuin speelt een steeds centralere rol in onze leefomgeving. We zijn er vaker dan ooit te vinden en ondernemen er ook steeds meer activiteiten, die we eerder alleen binnen deden. Koken en eten, bijvoorbeeld. Om ervoor te waken dat het daardoor een rommel in de tuin wordt, vertellen we hier hoe je de tuin opgeruimd houdt.

Tuinhuisje

Met een tuinhuisje is het probleem van rondslingerende spullen in de tuin zo opgelost. Tuinhuizen zijn er in allerlei soorten en maten, waardoor er altijd een geschikt model verkrijgbaar is.

+ moodboard
Daarnaast heb je veel keuze in materiaal, zoals hout, metaal, kunststof en composiet. Met name tuinhuizen van composiet zijn tegenwoordig populair. Deze zien er heel natuurlijk uit, dankzij de mooie houtnerf in het materiaal, maar zijn tegelijkertijd net zo duurzaam en onderhoudsvriendelijk als kunststof tuinhuizen.

+ moodboard

Wie meer dan genoeg ruimte in de tuin heeft, kan ook kiezen voor een tuinhuis met een sfeervolle overkapping eraan vast. Of zelfs voor een complete blokhut als je een grote tuin hebt. Zo profiteer je enerzijds van voldoende opbergruimte en anderzijds van een droge plek in de tuin voor een gezellig terras.

+ moodboard

Buitenkast

Maar ook zonder tuinhuis zijn er manieren om in de tuin opbergruimte te creëren. Bijvoorbeeld met behulp van een buitenkast: een ideaal meubel om speelgoed, voetballen, gereedschap, etc. in te bewaren. Er zijn vele soorten buitenkasten, die niet alleen praktisch zijn, maar ook nog eens positief bijdragen aan de sfeer in de tuin. Zeker als je de buitenkast verft in een kleur die goed bij de tuininrichting past.

+ moodboard

Opbergbox

Ook opbergboxen zijn handig om de tuin netjes te houden. Deze zijn kleiner dan een buitenkast, maar daarom niet minder effectief. Daarnaast zijn ze gemaakt van kunststof, waardoor ze lang mee gaan en bovendien zeer onderhoudsvriendelijk zijn. Je hoeft ze slechts eens in de zoveel tijd af te nemen met een sopje.

+ moodboard

+ moodboard

Buitenkeuken meubels

Tot slot zijn er ook veel meubels verkrijgbaar die speciaal bedoeld zijn om er een barbecue in te bouwen. Dit levert niet alleen een schitterend resultaat op, maar creëert ook een hoop extra opbergruimte.

+ moodboard

Je voegt hiermee namelijk een hoop extra kastjes en laadjes toe aan je tuin, om spullen in op te kunnen bergen. Bijvoorbeeld je kookgerei van de barbecue. Wie de buitenkeuken minder vaak gebruikt, kan er uiteraard ook andere spullen in opbergen.

+ moodboard

Auteur

Dit is een gastcolumn van Fonteyn , alle tuinspecialiteiten onder één dak.

Bekijk meer blogs »

Fonteyn Tuinmeubelen
Over Fonteyn Tuinmeubelen
Fonteyn heeft in Uddel de grootste showroom van Europa en verkoopt tuinmeubelen, spa’s, sauna's, zwembaden, tuinhuizen en buitenkeukens. Bekijk profiel
feedback Switch to English