Open tuinen en parken met sneeuwklokjes

Ook de lente in je bol? Het bezoeken van tuinen met sneeuwklokjes wordt steeds populairder. In februari en maart zijn in het hele land particuliere tuinen en parken speciaal opengesteld om het publiek te laten genieten van de eerste lentebode. De openstelling is een initiatief van de Nederlandse Tuinenstichting .

+ moodboard
Foto: Hans Clauzing

De open tuinen en parken variëren van klein tot groot. In sommige ziet het onder de bomen wit van de sneeuwklokjes, in andere zijn veel bijzondere soorten te zien. Bij hevige sneeuwval of langdurige vorst blijven de tuinen wellicht gesloten. Bij een zachte winter zullen de tuinen eerder open gaan en tevens eerder weer gesloten zijn. Kijk vooral eerst op de website voor actuele informatie voordat u op pad gaat.

+ moodboard
Foto: Hans Clauzing

Heeft u een tuin met sneeuwklokjes en wilt u uw tuin of park op ons overzicht vermelden? Laat het ons weten via: info@tuinenstichting.nl .

+ moodboard
Foto: Hans Clauzing

Op de website van de Nederlandse Tuinenstichting vind je het volledige overzicht van de open tuinen en parken met sneeuwklokjes .

Bekijk meer blogs »

Nederlandse Tuinenstichting
Over Nederlandse Tuinenstichting
De Nederlandse Tuinenstichting (NTs) streeft naar het behoud van tuinen en parken die van belang zijn door vormgeving, beplanting, cultuurhistorisch karakter en ligging. Bekijk profiel

Moodboards van Nederlandse Tuinenstichting

feedback Switch to English