Buitenkeuken: luxe, mooi en gemakkelijk.

Buitenkeukens zijn veel meer dan een veredelde BBQ. Je kunt hier namelijk veel meer mee dan enkel vlees garen. Buitenkeukens zijn luxe en gemak in één. Zeg nou zelf, wie wil er nou in de zomer, binnen boven het hete fornuis in de pan roeren? Een buitenkeuken kies je op basis van de prestaties en op basis van de stijl. Zo kun je kiezen voor een moderne keuken, of voor een keuken met een klassieke uitstraling. Uiteindelijk zijn er talloze mogelijkheden op het gebied van buitenkeukens en dus zal je altijd een keuken kunnen vinden die bij jouw levenwijzen en stijl past.

+ moodboard

Wanneer je besluit een buitenkeuken aan te schaffen, begin dan met het kiezen van een keuken met het juiste design. Maak daarvoor een lijstje met 'must-haves'.

Buitenkeuken - 'Must-haves'

  • een gril
  • wastafel
  • kookeiland
  • pizzaoven
  • een bar

Het budget

Hou hiermee ook rekening met het budget, want onderdelen van je lijstje wegstrepen is lastiger dan toevoegen. Er zijn echter een aantal manieren om je budget te rekken. De populariteit van buitenkeukens heeft er namelijk voor gezorgd dat er ook modulaire of geprefabriceerde buitenkeukens verkrijgbaar zijn in verschillende uitvoeringen. Dit zijn van die typische doe-het-zelf bouwdozen, zoals je deze wellicht kent van de Ikea. Deze keukens zijn met relatief weinig 'know-how' zelf in elkaar te zetten. Hierdoor kan je weer besparen op een eventuele aannemer.

Een andere manier om flink te besparen op je buitenkeuken, is door rekening te houden met het tijd van het jaar. Zo kan het enorm veel schelen wanneer je een buitenkeuken in het najaar of zelfs in de winter aanschaft ten opzichte van het voorjaar en de zomer.

+ moodboard

Voordelen van een buitenkeuken

  • het gemak dat je buiten kan koken. Met de warme zomerdagen kan je dus heerlijk in de buitenlucht staan in plaats van binnen met al die warmte.
  • buiten koken en eten is vele malen gezelliger en ontspannender.

Nadeel van een buitenkeuken

  • het grootste nadeel is de investering. Ook, omdat je met een buitenkeuken toch veel dingen dubbel moet aanschaffen, omdat je niet telkens heen en weer wil lopen naar binnen.

Voorbeelden van buitenkeukens

1. Steigerhouten buitenkeuken:

+ moodboard

2. Eikenhouten buitenkeuken:

+ moodboard

3. Buitenkeuken van beton:

+ moodboard

Bekijk meer mooie foto's van buitenkeukens...

Bekijk meer blogs »

Barry Visser

Moodboards van Barry Visser

feedback Switch to English