5 redenen waarom een parasol onmisbaar is in uw tuin.

Op zoek naar een parasol in de tuin? Samen met Bogaart Tuinmeubelen stelden wij de volgende 5 redenen op waarom een parasol onmisbaar is in uw tuin.

1. Parasol als bescherming

Uiteraard staat de hoofdfunctie van een parasol op nummer 1: het bieden van bescherming tegen de zon. Hoewel menig Nederlander staat te springen om te genieten van de zon in eigen land, moet je zorgen dat je je huid beschermt. Teveel zon kan namelijk nare gevolgen hebben op zowel de lange als korte termijn. Om deze gevolgen te voorkomen zijn er per huidstype bepaalde richtlijnen opgesteld hoe lang je in de zon mag. Maar omdat we niet na een uurtje buiten zijn op een zomerse dag ons al naar binnen willen verplaatsen, biedt een parasol de bescherming die je nodig hebt.

+ moodboard

2. Parasol zorgt voor sfeer

Een parasol geeft naast bescherming ook een gezellige look aan een tuin of terras. Het creëert een plekje dat uitnodigend is om onder plaats te nemen. Als er gekozen wordt voor een fel kleurtje van het doek krijgt de tuin hierdoor ook nog eens een extra zomerse uitstraling.

+ moodboard

3. Een parasol houdt de warmte vast

Als na een zomerdag de avond valt, neemt de temperatuur af. Onder de parasol gaat dit alleen minder snel dan in de buitenlucht. Hoe snel het afkoelt onder een parasol is mede afhankelijk van het materiaal van het doek. Zo heeft een doek dat gemaakt is van Olefin de eigenschap dat het meer warmte tegen houdt, van polyester ademt meer waardoor het sneller afkoelt. Dit in combinatie met het gebruik van een gas-heater zorgt ervoor dat je ook in de avonden je voordeel kan doen van een parasol. In feite vormt een parasol dan gewoon een (tijdelijk) afdak.

+ moodboard

4. Parasol tegen regen

Je kent het wel, na een warme dag zit je gezellig met de familie te eten aan de tuintafel. Helaas komt het in Nederland nogal eens voor dat een warme dag wordt afgesloten met regenbuien. Een parasol zorgt er op dit soort momenten voor dat je niet bij de eerste druppels meteen hoeft op te staan. Ook hierbij speelt de kwaliteit van het doek een rol. Een doek van katoen zal de regen niet lang kunnen tegenhouden terwijl een doek van polyester erg waterafstotend is.

5. Parasol buiten; koeler binnen

Grote ramen, een lange schuifpui of een serre. Allemaal mooie ideeën om een verbinding tussen het huis en de tuin te maken. Maar iedereen die over een van deze voorbeelden beschikt zal hier ook een nadeel aan ondervinden; op zonnige dagen kan het erg warm worden in deze ruimtes. Door gebruik te maken van een parasol en deze voor de ruimte te plaatsen, zal de warmte van de zon worden gefilterd en blijven de temperaturen binnen aangenaam. Tegelijkertijd hoef je geen dure of lelijke zonwering aan de gevel te plaatsen.

+ moodboard

Wil je meer informatie, kijk even op de website van Bogaart Tuinmeubelen.

Bogaart Tuinmeubelen
Kerkendijk 92a
5712 EW Someren-Heide
T 0493-496970
E info@bogaarttuinmeubelen.n l
W www.BogaartTuinmeubelen.nl

Bekijk meer blogs »

Redactie TuinTuin

Moodboards van Redactie TuinTuin

feedback Switch to English