10 Tuintrends van 2015 - deel 2 | TuinTuin

Tuintrends 2015: trends als inspiratie voor je tuin. Deel 2!

Het is eindelijk voorjaar! Het begin van de lente vormt hét startschot voor het nieuwe tuinseizoen. Om inspiratie op te doen voor de inrichting van je eigen tuin, delen we de nieuwste tuintrends voor dit seizoen. Vandaag deel 2 van de 10 tuintrends voor 2015.

Tuintrend 6: hout

Veel tuinelementen zijn gemaakt van hout en hebben een tijdloze uitstraling. Als het budget het toelaat kan een complete veranda, loungebank of zithoek op maat worden getimmerd. Met kussens en decoratie kan evengoed een kleurrijke en persoonlijke noot worden toegevoegd. Ook andere tuinelementen van hout, zoals vlonderterras , pallisaden, en pergola's zijn populair. De warme uitstraling van hout zorgt voor een rustig effect en een huiselijk gevoel. Kies dan bij voorkeur voor onbehandeld binnenlands of Europees hout uit goed beheerde bossen. Dan is hout naast een mooi materiaal ook een duurzame keuze.

+ moodboard
Vaste zithoek van hout. Door de U-vorm en de omlijsting met planten ontstaat een knusse en warme uitstraling.

Tuintrend 7: rustige meubels en accessoires

Meubels zijn voornamelijk van traditionele materialen zoals hout en hebben een tijdloze uitstraling. Met de kussens en decoratie kan een kleurrijke persoonlijke noot worden toegevoegd. Potten en plantenbakken hebben vooral rustige tinten, zoals grijs, wit en zwart, of natuurtinten, zoals beige en bruin.

+ moodboard
Trend: tijdloze tuinen met tijdloze houten meubels. Ontwerp: Boekel Tuinen .

Tuintrend 8: Vuur!

Vuur, in allerlei soorten en maten. Van een vuurschaal, tot een losse potkachel op het terras. Van een vuurplaats in het gras, tot een complete ingebouwde haard onder een veranda. Voor elke tuin en elk budget is wel wat te bedenken. In sommige tuinen of buitenruimtes mag geen rookontwikkeling plaatsvinden.Bijvoorbeeld omdat je op een balkon zit, of in een kleine stadstuin met bovenburen. Dan is een vuurtafel op gas misschien een oplossing. Of zet gewoon een paar flinke kaarsen op tafel!

+ moodboard
Vuur is vaak een mannelijke wens in de tuin. Zitten bij een vuurtje is erg aangenaam en verlengt de tijd dat je prettig buiten kunt zitten.

Tuintrend 9: Water

Een ander element dat veel extra sfeer in de tuinkan brengen is water. Water is levendig en speels. De reflectie van wolken, de zon, regendruppels en de wind. Water reflecteert alles en brengt daarmee een extra dimensie in de tuin. De meest gangbare vorm van water in de tuin is een vijver . Zelfs in de kleinste tuin kun je water toepassen. Van waterschaal, watersteen, tot een minivijver in een halve regenton.

+ moodboard
Zelfs een klein waterelement brengt al veel sfeer in de tuin.

Tuintrend 10: Zitkuilen

Zitten in een kuil. Het is vaak een genoegen uit de kindertijd. In de jaren 70-80 was het al zeer populair in de tuin, met zitkuilen van spoorbielzen. De zitkuil is terug! Het is maar een kleine stap naar beneden, maar de intimiteit van de zitplek wordt meteen tien keer sterker. Hier kun je in alle rust genieten, uit de wind, uit het zicht. Misschien wel gecombineerd met een vuurplaats.

+ moodboard
Klein maar fijn! Een zitkuil voor 2 personen op de Chelsea Flower Show .

Benieuwd naar meer tuintrends? Hier vind je deel 1 van de 10 tuintrends voor 2015 .

Heb je zelf goede voorbeelden van deze tuintrends? Schrijf je gratis in en upload je foto's op TuinTuin. Zo kunnen nog meer tuinbezitters genieten van de mooiste tuinen!

Bekijk meer blogs »

Suzanne de Boer

Moodboards van Suzanne de Boer

feedback Switch to English