De Tuin in vier seizoenen; ​Lentenummer 2015

Coverfoto: bloesem van Pyrus communis ‘Conference’. Foto: Emiel van den Berg.

Tijdschrift De Tuin in vier seizoenen is een instituut op gebied van tuinen en planten. Hoogwaardige fotografie, teksten en informatie. Op TuinTuin vind je een exclusief voorproefje van het nieuwe nummer. Wat is er allemaal te vinden in de uitgave van voorjaar 2015?

Vaste plant: Van de pakweg dertig soorten Europese primula zijn er heel wat geschikt voor de tuin, of ouder van een succesvolle cultivar. 

+ moodboard
Primula

Heester en boom: De grillige wintertakken met uitdagend dikke knoppen lieten ons al maandenlang naar Magnolia’s verlangen. Ze zijn er! Welke soorten zijn geschikt voor de tuin?

+ moodboard
Magnolia

Historische fruitbomen: Zo’n karakteristieke oude fruitboom in je tuin – een droom die uitvoerbaar is. Douwe Dokter verzamelt, verzorgt en verkoopt ze.

+ moodboard
Oude fruitbomen van Douwe Dokter

Klimplant: Er is veel variatie in het geslacht Clematis: in bloemvorm, bloeitijd, kleur en vrucht. Voor u het weet bent u verslaafd. We beschrijven de mooiste soorten.

+ moodboard
Clematis montana var. rubens

Hovenier : Mathijs Wolfs creëerde een bloemrijke vasteplantentuin met respect voor het oude en strakke, nieuwe elementen.

+ moodboard
Sanguisorba tenuifolia 'Alba' (pimpernel) en Verbena bonariensis (ijzerhard) in gemengde bloemenborder.

Zaaien: Vandaag de dag zien we steeds meer wilde bloemenweiden. Wellicht kan het ook bij u in de tuin? Cruydt-Hoeck levert de zaden.

+ moodboard
Wilde koekoeksbloem (Lychnis flus-cuculi) houdt van vochtige groeiomstandigheden, zoals hier aan de rand van een poel.

Kwekerij: Gelukzalig genieten in een paradijsje dat met hard werken werd opgebouwd: De Kleine Plantage in Eenrum is een kwekerij waar altijd wat valt te ontdekken.

+ moodboard
De Kleine Plantage in Eenrum

Kwekerij : Kwekerij Morning Glory specialiseerde zich in eenjarigen en in ‘hanging baskets’. De nieuwe eigenaars behouden het goede.

+ moodboard
Hanging baskets van Kwekerij Morning Glory

Bezoektuin: Bert Vermeijden bekeek de ‘lasagna-beplanting’ in de Keukenhof. Hier valt veel te genieten voor liefhebbers en vakmensen.

+ moodboard
Bonte tulpenmix in De Keukenhof

Privétuin: We beschrijven een tuin van enkele hectares groot is een prettige verblijfplaats mede dankzij zorgvuldig aanleggen van de paden.

+ moodboard
Rustgevende tuin met groene structuren van beuk en Buxus

Verder in deze uitgave van De Tuin:

  • Tuinontwerp: De prijswinnende tuin ontworpen door André Goemaere oogt strak maar heeft het oog jaarrond iets te bieden.
  • Amstelveense heemparken : Dit jaar is het 75 jaar geleden dat een bijzonder geslaagd experiment met wilde planten van start ging in Amstelveen. Zie ook het artikel over de Heemtuinen van Amstelveen .
  • Vaste plant : Hypoxis en Rhodohypoxis zijn kleurige sterretjes die in Zuid-Afrika vlaktes kleuren, maar ook in uw tuin kunnen stralen.

Een abonnement of een exemplaar kunt u bestellen in de shop van De Tuin in vier seizoenen .

Bekijk meer blogs »

Tijdschrift: De Tuin in vier seizoenen
Over Tijdschrift: De Tuin in vier seizoenen
Tijdschrift De Tuin in vier seizoenen. Bekijk profiel
feedback Switch to English