TuinIdee 2015

Hoofdthema van TuinIdee 2015 is ‘Leve de tuin’. De gevarieerde inspiratietuinen nemen je mee in een unieke beleving van de tuin met bijvoorbeeld zingende vogels, kabbelend water, geuren en eetbare planten. Op zo’n 25.000 m2 zijn diverse tuinstijlen, trends en bijzondere of verrassend toegepaste tuinplanten te beleven. Er is voor ieder wat wils; van exclusief tot budgetvriendelijk. 26 februari t/m 1 maart 2015 Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch

TuinIdee is het grootste tuinevent van Nederland en biedt volop inspiratie voor je droomtuin en een prinsheerlijk buitenleven. Kom van 26 februari t/m 1 maart in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch genieten van een heerlijk dagje uit!

+ moodboard
TuinIdee heeft ruim 25.000 m2 aan verschillende tuinstijlen, trends en leuke inspiratiebronnen.

In het Tuintheater komt een gevarieerd programma aan bod. Hovenier Jurgen Smit geeft dagelijks demo’s over snoeien. Ook groenstylist Romeo Sommers en tv-tuinman Rob Verlinden geven er acte de présence.

In het TuinLab krijg je praktische adviezen van kwekers, de plantendokter of tuinontwerpers en kun je op het spreekuur een gratis tuinschets laten maken. In totaal presenteren meer dan 225 exposanten hun noviteiten en producten op het gebied van terrasoverkappingen, tuininrichting, onderhoud, styling en groen.

+ moodboard
TuinIdee heeft voor ieder wat wils: in totaal zijn er 225 exposanten die hun producten en noviteiten tentoonstellen voor het publiek.

Nieuw zijn de exposities Famous Plants Gallery met planten die een belangrijke rol in de wereldgeschiedenis hebben gespeeld en het bloeiende Victory Boogie Woogie meesterwerk waar kinderen op de openingsdag met kleurrijke lentebloeiers de laatste hand aan Mondriaans meesterwerk leggen.

Praktisch
Openingstijden:

  • donderdag 26 februari 10.00 - 18.00 uur
  • vrijdag 27 februari 10.00 - 22.00 uur
  • zaterdag 28 februari 10.00 - 18.00 uur
  • zondag 1 maart 10.00 - 18.00 uur

Toegangsprijs: € 16,- p.p. aan de kassa. Kinderen t/m 12 jaar gratis, mits onder begeleiding van een volwassene. Via de voorverkoop ontvang je € 4,50 korting p.p. Klik hier om gebruik te maken van deze korting. De voorverkoop loopt t/m 25 februari.

Kijk voor meer informatie over de activiteiten en de inspiratietuinen op www.tuinidee.nl .

Extra info:
De tuin- en landschapsarchitecten Bram Breedveld en Ed Joosting Bunk van Studio LandLab hebben de inspiratietuinen en bijzondere exposities ontworpen.

Een greep uit de boeiende voorbeeldtuinen:

  • De Speeltuin - een tuin waar je in kunt spelen op elementen uit de natuur zoals een klimboom
  • De Plantenproeverij - een eetbare tuin met vergeten groenten en bijzondere kruiden
  • De FlowerPower tuin - een tuin met een collectie planten in geestverruimende kleuren en geuren
  • De Lusthof - een tuin vol plantaardige verleiders

Je kunt direct aan de slag omdat elke voorbeeldtuin voorzien is van een ontwerp, een lijst van gebruikte planten en materialen met een budgetindicatie.

Bekijk meer blogs »

Moodboards van H Blankendaal

feedback Switch to English