Zeven briljante speelhuisjes voor kinderen

Spelen de kinderen graag in de tuin en wil je ze verwennen met een weergaloos cadeau? Een tuinhuisje tovert direct een lach op ieder gezichtje.

Natuurlijk wil je jouw tuin niet ontsieren met een plastic tuinhuisje, dus de redactie zet de mooiste tuinhuisjes voor je op een rij.

Vrolijke boomhutten

Wie droomde er vroeger niet van een mooie boomhut? De kinderen kunnen vrolijk klauteren in op maat gemaakte hutten.

+ moodboard

De Bleeslat maakt boomhutten van inlands hout en wilgenteen. Door het onbehandelde hout behoud je tuin een natuurlijke uitstraling.

Tuinhuisjes à la Pisa

Ook een klein tuinhuisje met een veranda, trap en glijbaan kan met een originele twist. Door te spelen met de plaatsing van ramen en deuren kun je het aangezicht sterk veranderen.

+ moodboard

Ook dit huisje krijgt een sprookjesachtige stijl door de scheve ramen en deuren.

Tiptop tipi’s

Een indianentent is helemaal het einde als je kinderen graag indiaantje spelen. Dit houten speeltuig zal niet in iedere tuin even goed bij de inrichting passen maar plezier is gegarandeerd.

+ moodboard

Ook ’s avonds met de ouders naar het kampvuur kijken gaat nog meer leven met de tipi. Indianenkleuren op het gezicht is waarschijnlijk voortaan wel een verplichting voor de ouders van de kleine Hiawatha.

Koninklijke handgemaakte speelhuisjes

Sommige speelhuisjes lijken zo uit een sprookje te komen. Als je een grote tuin hebt en ruim budget zijn de handgemaakte tuinhuisjes van Royal Toys een mooie optie.

+ moodboard

Deze sprookjesachtige huisjes kun je in vele kleuren bestellen voor je kleine prinsesjes.

Bloeiende boomhut met balkon

Deze boomhut toont haar groene karakter:

  • takken groeien speels uit het dak
  • bloempotten versieren de balustrade
  • bloemen en planten groeien op en langs het speelhuisje

+ moodboard

Het voordeel van een speelhuisje midden in de tuin is dat je kinderen spelenderwijs meer leren over de bloemen en planten.

Een woest piratennest

Alle details zijn uitgewerkt in dit exclusieve piratennest waarbij de buitenkant is versierd met redwood en cederhout. Ook kanonskogelgaten, de boegspriet en het kraaiennest staan te pronken op dit speelhuisje.

+ moodboard

Bij Hammacher is dit piratennest met 27.000 euro naar onze mening idioot duur uitgevallen maar we wilden dit stoere speeltuig niet overslaan in deze serie.

Betaalbaar Nederlands maatwerk

Op TuinTuin plaatsen we zowel Nederlandse als buitenlandse inspiratie om ideeën op te doen. Als inspiratie vind ik zo'n piratennest te gek. Toch begrijp ik best dat de gemiddelde ouder op zoek is naar een betaalbaar tuinhuis van een Nederlandse leverancier. Daarom nog twee praktische verwijzingen.

Tuinhuis met overkapping

Want veel spelletjes doe je in de tuin maar voor vrolijk knutselen, fietsen repareren en speelgoed opslaan is een tuinhuis handiger. Hier vind je een goede leverancier voor een op-maat-gemaakt tuinhuisje met overkapping . Als kind heb ik zelf buiten leren schaken onder een overkapping in de tuin, prachtig was dat! Ook is het een leuke plaats om bijvoorbeeld een buitenkeuken voor kinderen te plaatsen of de kinderfietsen. Onder de bescherming van een overkapping blijft het speelgoed van je kinderen langer mooi.

Houten prieel

Op zoek naar iets kleiners? Kijk dan eens naar een prieeltje. Een houten prieel is niet alleen mooi, maar ook praktisch. Het neemt minder ruimte in dan een groot tuinhuis en als het regent is het toch heerlijk toeven. Met een tuinprieel ga je sneller naar buiten en zal iedere zomer langer duren.

Nog niet uitgekeken? Hier vind je meer inspiratie en foto's van tuinhuizen op TuinTuin.

Bekijk meer blogs »

Suzanne de Boer

Moodboards van Suzanne de Boer

feedback Switch to English