De Hof van Heden

De Hof van Heden; tijdloze tuinen.

Bij de Hof van Heden zijn we altijd op zoek naar tijdloze schoonheid. We brengen verleden en toekomst bij elkaar door tijdloze tuinen te creëren. We maken tuinen en parken die mooi oud worden en altijd jong blijven. Met een solide basis van hagen, bomen en heesters en een dynamische invulling van vaste planten, bolgewassen en andere weelderige planten.

+ moodboard

Seizoensbeleving

De Hof van Heden leeft met de seizoenen mee. We maken tuinen en landschappen waarin je de dynamiek van de seizoenen beleeft. Jaarrond boeiend en per seizoen veranderend. Een uitgebalanceerde beplanting vormt daarvan de basis. Daardoor ontstaan ruimtes die jaarrond mooi zijn om naar te kijken. Van een afstand en van heel dichtbij.

+ moodboard

Huis + tuin + omgeving = uw leefruimte

Wat is de meerwaarde van de tuin voor uw huis? Hoe liggen huis en tuin in de omgeving? Wat voor sfeer en functionaliteit wilt u bereiken in de tuin? Deze vragen vormen altijd de kern van het ontwerpproces. We smeden een verbond tussen huis, tuin en omgeving. Daardoor komen de beste eigenschappen van de plek naar voren. Door de koppeling van huis en tuin krijg je als bewoner - bewust of onbewust - het gevoel dat alles klopt. Je voelt je daardoor prettig in je eigen buitenruimte.

+ moodboard

Van tuinontwerp...

Een nieuwe tuin begint met een kennismakingsgesprek. Die is altijd vrijblijvend en kosteloos. We proberen een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de plek en van uw wensen. In overzichtelijke stappen bouwen we het ontwerp op, waarin u steeds betrokken wordt bij het ontwerpproces. Daarin werken we van grof naar fijn. Het begint met conceptvorming en een schetsontwerp met referentiebeelden. Vervolgens werken we toe naar een definitief ontwerp, met materiaalkeuze, beplantingsplan en indien nodig met uitwerking van technische elementen, beregening, verlichting en bouwwerken.

+ moodboard

... tot tuinaanleg...

Na het ontwerp is de aanleg van de tuin aan de beurt. We stellen een ervaren team samen van tuinspecialisten, die onder onze supervisie keihard werken om zo goed mogelijk en zo snel mogelijk uw tuin aan te leggen. Altijd volgens een heldere offerte en vaste prijsafspraken.

... en tuinonderhoud

Een tuin - hoe volwassen ook - heeft onderhoud nodig. Zeker net na de aanleg moet je weten wat er moet gebeuren. Door het onderhoud uit handen te geven bent u zeker van de professionele begeleiding van de tuin. Onderhoud doen we altijd met het oog op de ontwikkeling van de tuin. We grijpen in waar  nodig en laten de beplanting gaan waar het kan. Dat is een delicate balans, waar het oog en de ervaring van de professional goud waard is.

+ moodboard

Voorbeeldtuin in De Beemster

De Hof van Heden ontwikkelt momenteel een voorbeeldtuin bij het kantoor in Zuidoostbeemster. Op de locatie van de vroegere Hof van Heden, van de familie Koelemeijer, verreist een nieuwe tuin. Ons levende atelier waarin we kunnen experimenteren met grondvormen, water en beplantingen. De tuin vormt ook een platform voor activiteiten van andere ondernemers. Van seizoensfair tot kunstexposities en van toonzaal van bijzondere potterie tot voorbeeldtuin voor bijzondere planten. De Hof van Heden wordt daarmee een levendige plek waarin steeds nieuwe dingen zijn te ontdekken.

+ moodboard

Alle professionals »

Foto's van De Hof van Heden

De Hof van Heden - Projecten - 15 foto's
De Hof van Heden - 18 foto's
Bloembollen - 16 foto's
feedback Switch to English