Blogs van professionals (152)

Tips, trends en inspiratie over tuinen.

Landelijke tuin
Spoedcursus gazon verzorgen
Mos in het gras? Rommelige graskanten? Je gazon kan na de winter wel wat extra zorg gebruiken. Wat kan je van maand tot maand doen om je gras in topconditie te houden?
Hans van Hoven
door Hans van Hoven
Kimmei bamboekwekerij 2013 2
Varens, prachtplanten voor de schaduw
Varens zijn er in vele soorten en maten. De meeste varens zijn prachtige planten met decoratief blad. Sterk, goed te combineren en goed in de schaduw.
door Arjan Boekel
gazon
Gazon bekalken
Voor de gezonde ontwikkeling van je gazon is het belangrijk dat de bodem de juiste zuurgraad heeft. Verzuring van de bodem kan de groei van het gras belemmeren.
Hans van Hoven
door Hans van Hoven
zomerborder
Beplantingsplan
Zelf uw beplantingsplan maken, met tips van de expert. Stap voor stap richting je ideale beplanting.
Hans van Hoven
door Hans van Hoven
helleborus foetidus
Vaste planten in de winter
De meeste vaste planten trekken zich terug onder de grond in de herfst, om pas in het voorjaar weer boven te komen. Welke soorten blijven wel aantrekkelijk?
door Arjan Boekel
rode bes
Fruit uit eigen tuin
Fruit uit eigen tuin, dat is voor een heleboel mensen een grote wens. Met de juiste soorten is die wens makkelijk te vervullen. Onze fruitexpert laat de makkelijkste soorten zien.
Hans van Hoven
door Hans van Hoven
Weelderige tuin 24
De natuurlijke tuin
Wil je meer vogels en vlinders in de tuin? In de natuurlijke tuin komen ze vanzelf! Waar kan je op letten als je een natuurlijke tuin wilt maken?
Hans van Hoven
door Hans van Hoven
Collage van vogelhuisjes
In vogelvlucht meer vogels in de tuin
Er is steeds minder geschikte leefruimte voor vogels. Onze gevleugelde vrienden kunnen daarom wel wat hulp gebruiken. Vogels kan je in je eigen tuin op 2 manieren te vriend houden: met beschutting en ...
Suzanne de Boer
door Suzanne de Boer
 MG 4756
Laat bloeiende vaste planten
Alle kleur in het najaar is welkom. In het najaar kunnen vaste planten nog fantastisch bloeien! Wat zijn de favorieten van onze tuinarchitecten?
door Arjan Boekel
Landelijke tuin
Vaste planten voor de onderhoudsvrije tuin
Welke vaste planten hebben weinig onderhoud nodig, maar brengen toch een weelderige sfeer? Tien tips voor de onderhoudsvrije tuin.
door Arjan Boekel
bamboestengels
Vaste planten voor de jungletuin
Maak van je tuin een echte jungletuin met deze vaste planten in de sfeer van de jungletuin. De mooiste soorten op een rijtje.
door Arjan Boekel
astilboides
Vaste planten met mooi blad
Vaste planten met mooi blad zijn een sierraad voor iedere tuin. We zetten 10 bijzondere soorten op een rijtje.
door Arjan Boekel
Versicolor 3
Zomer bloeiende vaste planten
Veel vaste planten zijn in de zomer op hun hoogtepunt. Met zo veel soorten is het moeilijk kiezen. Wat zijn de favorieten van onze tuinarchitecten?
door Arjan Boekel
boekel tuinen 77
Vaste planten voor de prairietuin
De prairietuin bestaat uit siergrassen en bloeiende vaste planten. Ze vormen samen een dynamische mix met veel kleur. We zetten de beste soorten voor je op een rij.
door Arjan Boekel
Versicolor 32
Tuinontwerp romantische tuin
De romantische tuin is een tuin met veel bloemen. Daarnaast bevat een romantische tuin altijd enkele verrassingen. In dit artikel lees je waar je nog meer aan kan denken bij het inrichten van een roma...
door Arjan Boekel
hollandse-tuin
Hollandse tuin
Een Hollandse tuin is opgebouwd uit strakke heldere lijnen en een weelderige beplanting. Inspiratie komt bijvoorbeeld uit het Hollandse polderlandschap met z'n slootjes, knotwilgen en rechtlijnige ind...
Hans van Hoven
door Hans van Hoven
Allium
Tuinontwerp achtertuin
Het buitenleven speelt zich voornamelijk af in de achtertuin. Daar waar je een beschutte plek voor jezelf hebt, uit het zicht van de buren. Dicht bij huis, onder een veranda, of op een zonnig terras. ...
Hans van Hoven
door Hans van Hoven
Landelijke tuin
Tuinontwerp landelijke tuin
In de landelijke tuin is er veel raak vlak tussen tuin en landschap. Een landelijke sfeer wordt bereikt door landschappelijke elementen in de tuin te gebruiken. Ook wordt - waar mogelijk - het omringe...
door Arjan Boekel
Geranium sylvaticum
Mediterrane Tuin
Blogs - 3
Hans van Hoven
door Hans van Hoven
Weelderige tuin 31
Tuinontwerp weelderige tuin
In de weelderige tuin speelt beplanting de hoofdrol. Daarom zijn seizoensinvloeden groot. Bomen en struiken, maar vooral vaste planten brengen de gewenste sfeer. Daarnaast past een vijver of een ander...
Hans van Hoven
door Hans van Hoven
feedback Switch to English